Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

90 minutters lidelse

SOUTHAMPTON (Dagbladet): Southampton- Blackburn 1- 2. Rundt en million mennesker er ute på veiene hver lørdag formiddag for å følge sitt engelske favorittlag. I bakrommet kjørte M25 ned til havnebyen Southampton for å se engelsk fotball med sjel, feilpasninger og ett kanonmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HENNING BERG var eneste nordmann av fem potensielle som spilte. Han var Henning slik vi kjenner ham. God å ha når det tetner seg til, noe rusten nå og da.

- Helt greit, ikke noe mer. Vi spilte ikke spesielt bra, men det var utrolig deilig å få vår første borteseier, sier Berg, som ble slått i lufta et par ganger.

- De har god luftstyrke.

I tillegg lurte Marian Pahars et duppeskudd forbi Berg, og den amerikanske keeper Brad Friedel.

- Jeg trodde vi var to mot en, hadde jeg visst jeg var alene med ham skulle jeg gått tettere, sier Henning. Stig Inge Bjørneby fra Elgstua Rovers?

- Han har vært bra i det siste, men fikk ikke spille nå. Det er han sikkert ikke spesielt fornøyd med. Og, Egil Østenstad?

- Egil gjør det bra på reservelaget, scorer der, sier Berg, som var glad for at Blackburn nå har tatt fire poeng på to kamper.

- Uten at vi har spilt spesielt god fotball.

TUGAY var beholdningen for alle som liker supre scoringer. Den tyrkiske midtbaneluggen spilte tidligere sammen med Flo i Glasgow. I går dundret han ballen inn fra cirka 30 meter, helt der oppe i vinkelsfæren.

- Det skuddet var det umulig for noen keeper å ta, mener Berg.

I BAKROMMET takker for praten og søker ord, for utover målene? Ikke mange løsaktige adjektiver å bruke for en periode dyslektiker, men vi tar av oss tupeén for engelske fans.

De som pint etter pint støtter sin klubb. På nye St. Mary's stadion var det som vanlig tett med harde taklinger, drøssevis med feilpasninger, banning og diverse lange løp. Med ball som ble mistet, og uten ball som heller aldri kom. Pluss noen stive lemmer som prøvde å skape underholdning.

MARK HUGHES var kanskje den stiveste, men er da også 38 år. I går startet han på topp, aleinespiss. Hughes må karakteriseres som en fotballnomade. Landslagssjefen til Wales har vært innom så vel Southampton som Chelsea, Manchester United, Bayern München og Barcelona. Hughes er fysisk godt trent, men han er ufin som f.

En som er eldre enn Hughes er den gamle nikker Peter Osgood. Han satt fire seter foran oss, grå i luggen og med gråstripete dress. Han må fortsatt skrive autografer. Da gamleklubben So'ton scoret, reiste Ossie seg opp, twistet med Chelseastumpen.

BLACKBURNS INNBYTTER Craig Hignett ødela dessverre Osgoods lørdagskveld. Rett før slutt stakk Craig forbi hjemmeforsvaret, og dermed gikk alle tre poengene nordover. Flott for gjengen fra Blackburn som brukte åtte timer tur/retur for å følge the Blue Army.

  • PRESSEN ER DET ikke synd på uansett resultat. Før oppgjøret var det sandwich, kaffe og te og etter 90 minutter: fri bar. Bakrom og cola, Saints Libré. Synd det ble hjemmetap, men bra for Lundekvam (ute med strekk). Herr Strachan må finne plass til Claus i de bakre rekker, og hvis den skotske manageren ikke forstår at Jo Tessem tilhører framtida, ja da blir han fort arbeidsløs igjen.
ENESTE NORDMANN: Henning Berg var eneste nordmann på banen da Blackburn sikret sin første borteseier i år da de slo Southampton.
Hele Norges coronakart