Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- 90 prosent sjanse for at Cecilia vinner kampen

Uttalelsen som overrasket Brækhus.

KLAR FOR FIGHT: 
Cecilia Brækhus under dagens pressekonferanse. Hun forventer en tøff kamp mot franske Maryam Lamare. 
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KLAR FOR FIGHT: Cecilia Brækhus under dagens pressekonferanse. Hun forventer en tøff kamp mot franske Maryam Lamare. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Førstkommende lørdag braker det løs i Arena Nord, Frederikshavn. Cecilia Brækhus (32) mot Myriam Lamare (39). Nåværende verdensmester mot en tidligere verdensmester.

Lamare står med 22 seire og tre tap hvor ti seire har kommet etter knockout. Brækhus står med 23 seire av 23 mulige, sju av dem etter knockout. Den norske kvinnen er ubeseiret som proffbokser.

Lamare har vært lenge i boksesirkuset, og Brækhus kjenner godt til sin kommende motstander. På dagens pressekonferanse i Oslo snakket boksedronningen om hennes forhold til den franske kvinnen.

- Jeg har fulgt med henne. Hun var verdensmester som amatør, og hun har knocket ut de fleste. Som proff har hun vært en rollefigur, og hun er utrolig populær. Hun har definitivt vært en stor profil, og jeg har kjent til henne siden jeg begynte som proffbokser, sier Brækhus til Dagbladet.

Fokus på seg selv Den franske 39-åringen sier at hun har sett alle tilgjengelige videoer av Cecilia, og at hun har sett svakheter hos henne i hver kamp. Brækhus har på sin side ikke brukt noe særlig tid på å se video.

LØRDAGENS MOTSTANDER: Franske Myriam Lamare. Foto: REUTERS/Jean Paul Pelissier/NTB Scanpix
LØRDAGENS MOTSTANDER: Franske Myriam Lamare. Foto: REUTERS/Jean Paul Pelissier/NTB Scanpix Vis mer

- Ikke så veldig mye. Jeg har studert ho litt, men jeg er mer opptatt av meg selv og hvordan jeg bokser, det er der fokuset mitt ligger. Hva jeg skal gjøre i kamp, sier Brækhus.

- Hva forventer du å møte?

- Jeg forventer å møte en veldig sulten bokser. Jeg så hennes siste kamp i det som var hennes comeback. Hun er topp fit og en veldig sulten bokser, sier Brækhus.

90 prosent sjanse Den norske boksedronningen setter weltervektbeltene til WBA, WBC og WBO på spill lørdag. Skal vi tro bokseekspert Ole-Petter Westereng er det liten fare for at beltene skifter hender etter kampen.

- Det er 90 prosent sikkert at Cecilia vinner. Det vil jeg si. Lamare må overraske. Det handler ikke om at Lamare er dårlig, det handler om at Cecilia er på toppen av karrieren sin og har tatt skikkelige smeller, møtt forskjellige typer motstand, og har mestret alt som kommer hennes vei, sier Westereng til Dagbladet..

NY TRENER: Cecilia Brækhus sin nye trener, Otto Ramin.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NY TRENER: Cecilia Brækhus sin nye trener, Otto Ramin. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Cecilia Brækhus har siden forrige kamp fått seg en ny trener. Tyske Otto Ramin har tatt over stafettpinnen fra Ulli Wegner. Den nye treneren er helt enig med den norske bokseeksperten.

- 90 prosent, jeg kan være enig i det, sier Ramin til Dagbladet, og utdyper:

- Hvis Cecilia er mentalt forberedt og fokusert, tror jeg det vil bli en klar seier, sier Ramin.

Spår tøff kamp Konfrontert med disse uttalelsene, svarer Brækhus:

- Oi.. Jeg tenker selvfølgelig alltid at jeg skal vinne, men jeg tror det blir en tøff kamp.

EKSPERTER: Thomas Hansvoll (t.v) og Ole-Petter Westereng i Viasat. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
EKSPERTER: Thomas Hansvoll (t.v) og Ole-Petter Westereng i Viasat. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Bokseekspert Thomas Hansvoll er ikke enig i at det er så stor sjanse for at Brækhus vinner.

- Jeg er mer på 60/40. Jeg har latt meg imponere av Lamare mange ganger, men det er noen år siden. Så det blir det store spørsmålet, sier Hansvoll til Dagbladet.

Lite boksing Myriam Lamare har bare bokset fire ganger på tre år. Én kamp i 2013, og én kamp i 2014. Likevel tror ekspertene det blir en underholdende kamp.

- Det blir en spennende og underholdende kamp. Lamare er helt i andre enden av skalaen når det gjelder rutine og erfaring. Hun har vært oppe mot de største og beste bortsett fra Cecilia. Hun gjorde en veldig jevn kamp mot Holly Holm i Albuquerque, to forrykende kamper mot Anne Sophie Mathis, riktignok for noen år siden. Men hun har vært en foregangskvinne for boksing, og har helt sikkert mye stolthet i forhold til sin egen karriere, og kommer nok godt forberedt. Det er en tidligere champion som kommer for å gjøre en skikkelig storskrell, sier Westereng.

- Det er alltid veldig vanskelig å spå hvordan en kamp blir, men det første jeg tenker er at de kommer til å gå rolige ut begge to, fordi begge er teknisk gode og har rutine. De kommer til å plukke på hverandre, så vil det ta seg opp. Det lukter poengseier til Cecilia i bunn og grunn, men det meste kan skje, sier Hansvoll.

Promotor Nisse Sauerland kunne fortelle på pressekonferansen at Lamare leier seg en leilighet utenfor Frederikshavn før kampen, og at hun har med seg egen kokk til Danmark. Det vitner om en bokser som tar kampen på alvor.

- Hun er så rutinert og vet hva som skal til. Hun har vært oppe mot Holm og Mathis, og hun vet hvor lista ligger. Men det er alder da, hun har blitt 39 år. Men jeg tror nok hun kommer og er så god som hun kan være. Hun ser nok helt klart dette som en siste kjempemulighet, sier Westereng.

Hele Norges coronakart