Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- 90 prosent sjanse for at jentene hopper i OL 2014

FIS-presidenten tror ikke tåkerennet ødela for Anette Sagen og co.

POSITIV: FIS-president Gian-Franco Kasper tror på hoppjentenes deltakelse i OL i 2014.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stian Lysberg Solum/
POSITIV: FIS-president Gian-Franco Kasper tror på hoppjentenes deltakelse i OL i 2014.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stian Lysberg Solum/ Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Kvinnehopprennet i Midstubakken ble en skuffelse for de norske jentene, men også for mange av de tusenvis som hadde møtt fram for å støtte Anette Sagen og co.

Tåka gjorde det umulig å se hopperne før de var langt nede på sletta, og utøverne selv sleit med vinden og dårlig fart.

På forhånd ble VM-rennet trukket fram som uhyre viktig for den kommende IOC-avgjørelsen om hvorvidt kvinnehopping endelig skal komme med på OL-programmet. Dagen i dag var ikke akkurat god reklame.

Likevel tror FIS-president og IOC-styremedlem Gian-Franco Kasper at vi vil få se jenter i hoppbakkene i Sotsji i 2014.

- Det er tåke her i dag, og det blåser en del, så jeg har jo ikke fått sett så mye, jeg heller.. Men vi vet at utviklingen innen kvinnehopp er god, vi har sett de siste årene at vi har flere kvinner som konkurrerer på et høyere nivå. Vi skulle selvfølgelig ha ønsket oss enda flere utøvere, og enda flere nasjoner, men det går i riktig retning, så vi er veldig optimistiske, sier Kasper til Dagbladet.

- Tror du dette rennet har skadet kvinnehoppernes sak?

- Dette rennet har ingenting med saken å gjøre. Enten har man hatt en positiv utvikling over de siste årene, eller så har man det ikke. Dette er bare én konkurranse. Men jeg er veldig optimistisk med tanke på at kvinnehopping kommer på OL-programmet. Jeg kan bare gjette, men jeg vil anslå at det er 90 prosent sjanse for det, mener FIS-presidenten.

Tåka ødela mye av publikumsopplevelsen i Midtstubakken, men Kasper er likevel ikke redd for at været skal legge en demper på de kommende VM-dagene.

- Jeg er ikke bekymret. Jeg har sjelden vært i Holmenkollen uten at det har vært tåke. Værmeldingene for de neste dagene er mye bedre, men jeg syns synd på tilskuerne her i dag, sier Gian-Franco Kasper til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media