95 prosent vil ha Hodgson fjernet på dagen

Borgerkrig på Anfield.

HAR VENDT SEG MOT HODGSON: Liverpool-supporterne ser helst at Roy Hodgson går alene. I en avstemning på Empire of the Kop stemmer over 95 prosent av drøye 5000 personer for at 63-åringen sparkes umiddelbart. Til høyre i bildet er en Liverpool-manager som står langt høyere i kurs: Bob Paisley. Foto:   AFP PHOTO/PAUL ELLIS
HAR VENDT SEG MOT HODGSON: Liverpool-supporterne ser helst at Roy Hodgson går alene. I en avstemning på Empire of the Kop stemmer over 95 prosent av drøye 5000 personer for at 63-åringen sparkes umiddelbart. Til høyre i bildet er en Liverpool-manager som står langt høyere i kurs: Bob Paisley. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

(Dagbladet): «You'll never walk alone» lyder Liverpool-fansens berømte motto.

Men det gjelder tilsynelatende ikke manager Roy Hodgson - som nå ønskes dit pepper'n gror av et overveldende flertall blant supporterne.

Da Liverpool-nettstedet Empire of the Kop torsdag stilte spørsmålet «ønsker du Roy Hodgson sparket i dag?», stemte 95,51 prosent ja. Over 5000 stemmer ble avgitt.

Forholdet mellom Hodgson og fansen gikk fra dårlig til elendig etter 0-1-tapet hjemme mot Wolves. Riktignok ropte The Kop endelig Hodgsons navn, men ikke på den måten 63-åringen kunne ønsket seg.

I stedet fikk han høre sarkastiske «Hodgson for England»-rop - og svarte med å si at den berømte Anfield-støtten har vært fraværende siden han kom.

Skjebnekamp mot Bolton?
En rekke engelske aviser skriver i dag at de nye eierne i NESV, med John W. Henry i spissen, er i ferd med å miste tålmodigheten med mannen som etter forrige sesong ble kåret til årets manager av den engelske managerforeningen.

Sammenbruddet i forholdet mellom Hodgson og fansen skal være en stor bekymring for amerikanerne, ifølge The Guardian. The Times (krever innlogging) skriver at eierne ble alt annet enn imponert over managernes utfall mot egne supportere etter Wolves-kampen. Henry var ikke mannen som hentet Hodgson til klubben, men skal i utgangspunktet være være lite innstilt på et managerskifte nå.

Lørdag kommer Bolton til Anfield i en kamp som fort kan gjøre presset nesten umenneskelig for Hodgson. Med tap der også - i så fall Liverpools niende på 19 kamper i Premier League denne sesongen - hevder Daily Mail at 63-åringens tid på Anfield er historie.

Om så skulle være tilfelle ville nok supporterne hatt få problemer med å svelge en ny kalddusj.

Neppe Dalglish
En ting som imidlertid taler i Hodgsons favør, ifølge avisa, er at den nyansatte direktøren for fotballstrategi (Damien Comolli) har et godt forhold til manageren.

MISTER TÅLMODIGHETEN MED HODGSON: De nye amerikanske eierne sies å være lite imponert over Roy Hodgsons utfall mot egne fans. Foto:  (AP Photo/Tim Hales)
MISTER TÅLMODIGHETEN MED HODGSON: De nye amerikanske eierne sies å være lite imponert over Roy Hodgsons utfall mot egne fans. Foto: (AP Photo/Tim Hales) Vis mer

I det kommende overgangsvinduet skal det være aktuelt å hente inn så mange som fire nye spillere. Én er allerede så godt som spikret: Rennes' kantspiller Sylvain Marveaux kommer til Anfield for halvannen million pund.

Om Hodgson forsvinner, ønsker mange Liverpool-supportere legenden Kenny Dalglish inn som en midlertidig eller varig løsning.

Ifølge The Guardian er ikke det er alternativ eierne er spesielt åpne for. Om han skulle mislykkes i å snu den vonde trenden frykter de det vil skade både hans og deres rykte, mens han med suksess risikerer å vanskeliggjøre prosessen med å hente inn en ung og langsiktig manager.

Dagbladet gjennomførte i går en spørrerunde blant eksperter og supportere, hvor ett av spørsmålene var om Liverpool bør bytte manager.

Tor Kristian Karlsen, med god kjennskap til overgangsmarkedet og dets mekanismer, tror Hodgson blir værende inntil videre.

- Jeg tror Hodgson sitter ut sesongen. Situasjonen er litt for uoversiktlig og vanskelig til å gjøre noe nå. Dessuten er Liverpool et såpass godt lag at det må snu på et eller annet tidspunkt. Jeg er sikker på at de kommer til å trasse til seg nok på poeng på hjemmebane til at det til slutt blir en god sesong. Det er nødt til å bli noen gode opplevelser på Anfield med så mange gode spillere, sa han.

ANSATTE IKKE HODGSON: Men eier John Henry skal i utgangspunktet ikke ivre etter å kvitte seg med Hodgson nå. Her sammen med kona Linda Pizzuti. Foto:  AFP PHOTO / PAUL ELLIS
ANSATTE IKKE HODGSON: Men eier John Henry skal i utgangspunktet ikke ivre etter å kvitte seg med Hodgson nå. Her sammen med kona Linda Pizzuti. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer