Hillsborough-tragedien

96 ofre har blitt til 97

En 55 år gammel mann døde tirsdag av skadene han fikk under tragedien for 32 år siden.

Anfield: Dettte bildet er fra Anfield dagen etter tragedien i 1989. Totalt 97 mistet livet sitt. Foto: Peter Kemp / AP
Anfield: Dettte bildet er fra Anfield dagen etter tragedien i 1989. Totalt 97 mistet livet sitt. Foto: Peter Kemp / AP Vis mer
Publisert

Liverpool-supporter Andrew Devine gikk bort tirsdag. Det bekrefter Liverpool FC på sin hjemmeside. Engelskmannen ble bare 55 år gammel.

Devine var til stede under tragedien i Hillsborough og ble hardt skadd. Han pådro seg store hodeskader og mistet oksygentilførselen til hjernen.

Han trosset alt av forventninger da familien hans fikk beskjed om at han ikke kom til å leve lengre enn et halvt år etter tragedien.

Her holder Liverpooltroppen minnemarkering for Andrew Devine:

Ber om respekt ovenfor privatlivet

I uttalelsen fra familien står det at Andrew Devine var en elsket sønn, bror og onkel. Siden ulykken har Devine blitt tatt hånd om av familien og et antall omsorgspersoner, grunnet skadene.

Familien ber om at privatlivet deres respekteres.

Devine var et kjent ansikt på Anfield, tross sine livsendrende skader og utfordringer. Dette kan klubben selv bekrefte i uttalelsen.

Videre forteller klubben at de sender alle sine tanker til familie, og legger til at de håper at folk respekterer deres ønske om privatliv.

Ble renvasket

I tragedien som skjedde for 32 år siden, var det 96 som mistet livet sitt. Det var en semifinale i FA-cupen som skulle spilles mellom Liverpool og Nottingham Forest.

Rundt 3000 mennesker kom seg inn på tribunen som bare hadde kapasitet på 1600. Dette førte til at flere supportere ble presset mot gjerdene som ble brukt for å hindre banestorming og uro.

Minnesmerke: The Hillsborough Memorial Monument i sentrum av Liverpool. Foto: Paul Ellis / AFP
Minnesmerke: The Hillsborough Memorial Monument i sentrum av Liverpool. Foto: Paul Ellis / AFP Vis mer

Først da et gjerde kollapset, merket politiet hva som skjedde. Da begynte flere å klatre over gjerdene til andre deler av tribunen. Da løp en politimann ut og fikk dommeren til å stoppe kampen.

95 mennesker mistet livet den dagen, mens to ble alvorlig skadet. Begge døde seinere og av disse var da Andrew Devine som døde tirsdag.

Avisa The Sun kom ut med en sak rett etter hendelsen som ga Liverpool supporterne skylden for tragedien og anklaget dem for å ha stjålet fra de døde og hindret politiet i å gjøre jobben sin. Dette viste seg i ettertid at ikke stemte i det hele tatt.

I 1990 kom det fram i en rapport at det angivelig var politiet som var årsaken til tragedien. I 2012 ble all dokumentasjon offentliggjort og supporterne ble renvasket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer