960 mil for å lære

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): For første gang i Norway Cups historie er et lag fra Antigua og Barbuda med på Ekeberg. Wadidli FC har reist 960 mil for å lære.

Laget er fra De vestindiske øyer hvor fotball er en B-sport. Der er det cricket som gjelder.

- For fire år siden kunne ikke disse gutta sparke en ball over gata, forteller engelskmannen Noel Egan. Han er trener for Wadidli FC. Han har med seg hollenderen Marcel Lapierre Armande og Hardley Forbes fra Jamaica som assistenter.

Vil lære

Skolen Egan startet for fire år siden har 80 spillere fra 5-16 år. 19 av dem er med til Norge. De spiller i klasse med 15-åringer under Norway Cup, men flere av spillerne er ikke mer enn 12 år gamle.

Mange utenlandske lag kommer til Norway Cup for å vinne. Det er ikke tilfelle med gutta fra Antigua og Barbuda.

- Vi er her for å lære å spille fotball, ikke for å vinne. Til det er vi ikke gode nok. Men i løpet av ti år skal vi bli det beste laget hjemme, forteller trener Egan.

- Og hvorfor Norway Cup som lærested?

- Jeg er FIFA-dommer og via kontakter der fant jeg ut at Norway Cup var den største turneringen i verden. Vi ville spille i den største turneringen og sendte en mail i vår for å melde oss på, sier Egan.

Må kjempe

Etter tap søndag, ble det uavgjort i går mot Vålerenga 2.

- Uavgjort er en stor seier for oss. Men hvordan vi spiller er viktigere enn å vinne. Det er umulig for oss å slå andre på teknikken. Derfor spiller vi på innsats. Vi har lite teknikk, men store hjerter, forklarer Noel Egan.

Å reise nesten 1000 mil til Norge uten mulighet til å vinne, synes laget er helt strålende. Reisen koster klubben 40 000 dollar.

MÅ KJEMPE: Etter tap søndag, ble det uavgjort i går mot Vålerenga 2 for Wadidli FC. De spiller i klasse med 15-åringer i Norway Cup, men flere av spillerne er ikke mer enn 12 år.