Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

9.7.03: «Jeg angrer ikke» 10.7.03: «Jeg angrer» :Ydmyk Grahn selges

Tobias Grahn (23) ankom den første treningen etter ferien med bøyd hode og en unnskyldning på tunga. Nå vil Vålerenga bli kvitt problemspissen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VALLHALL (Dagbladet): For to uker siden droppet den skadeskutte svensken Vålerenga-Lyn-kampen på Ullevaal for å dra på ferie med kjæresten. VIF-trener Kjetil Rekdal tente i bånn og i dagene som fulgte gikk drittslengingen dem imellom via avisene.

De to kamphanene hadde ikke vekslet et ord med hverandre på nesten to uker da de møtte opp til trening på Vallhall i går ettermiddag. Et kvarter før treninga kom Grahn slentrende mot garderoben. For ei uke siden sa han til Dagbladet at Rekdal ikke fortjente hans respekt. Onsdag sa han til VG Nett at han ikke angret på utsagnet. Men i går, etter et møte med VIF-direktør Kjetil Siem, angret han.

Over grensen

- Jeg angrer på det jeg sa. Jeg gikk over grensen. Alle mennesker fortjener respekt, og særlig treneren. Jeg kommer til å be om unnskyldning for det jeg sa, sa Grahn.

- Men vi er begge sterke personligheter og vi tar mye plass, for å si det slik. Derfor blir det lett konfrontasjoner oss imellom. Men jeg har i alle fall lært at jeg skal tenke meg bedre om før jeg snakker, legger han til.

Han er oppgitt over dimensjonene saken har fått og er samtidig skuffet og forbannet på Rekdal.

- Han sa at jeg «faket» skaden slik at jeg kunne dra på ferie før de andre lagkameratene. Det kunne han ha spart seg for.

Sa Grahn. Før han tuslet inn i «løvens hule» for å møte Kjetil Rekdal og medspillerne sine.

Prisnedgang

I mellomtida holdt VIF-direktør Kjetil Siem journalistpennene varme da han fortalte at klubben nå ønsker å selge «Tobbe», helst før overgangsvinduet stenger 31. august. Det var konklusjonen etter Siems møte med spillerutvalget, Rekdal og Grahn selv i går formiddag.

- Den beste løsningen for alle parter er å la Tobias gå til en annen klubb slik at han kan fortsette karrieren slik han ønsker, sier Siem.

På La Manga i vinter ble de interesserte klubbene bedt om å bla opp ca. åtte millioner for den svenske angriperen. Nå er det sommersalg. Prislapp: Tre millioner.

- Det er fordi han har vært så mye skadet i vinter. Og når han først fikk vist seg fram, gikk det dessverre ikke så bra, forklarer Siem.

Skadelig

Han legger ikke skjul på at konflikten mellom Rekdal og Grahn har framskyndet salgsprosessen. Han innrømmer også at situasjonen har vært vanskelig å takle.

- Hvis konflikten hadde blitt langvarig, ville det selvfølgelig vært til skade for klubben, sier VIF-direktøren.

Siem jobber nå på spreng for å selge Tobias Grahn og han har vært i kontakt med de aller beste klubbene i Sverige og Danmark. Interessen fra tyske og engelske klubber har ifølge Siem dalt proporsjonalt med Grahns form i løpet av våren.

Hovedpersonen selv er fornøyd med tingenes tilstand.

- Det er dette jeg har villet hele veien. Klart jeg er fornøyd. Jeg satser på å ha en ny arbeidsgiver i løpet av sommeren, sier Grahn, som har halvannet år igjen av Vålerenga-kontrakten.

Individualist

For han er det helt uaktuelt å fortsette karrieren i Norge, fordi han aldri har blitt helt vant til den norske spillestilen. Det er også det som har vært kjernen i konflikten mellom ham og Rekdal. Grahn er en individualist og ønsker å være involvert i spillet hele tida, noe som ikke er mulig i Vålerenga.

Både før, under og etter gårsdagens timelange trening var det lett å se at Kjetil Rekdal og Tobias Grahn ikke er verdens beste venner. Det kommer de aldri til å bli.

Nå har Rekdal mest lyst å legge det hele bak seg.

- Dere må ikke skape et inntrykk av at vi ikke tåler hverandre. Så lenge Tobias er her, skal vi prøve å gjøre det beste ut av det. Og kommer han med en unnskyldning, tar jeg selvfølgelig imot den.

PROBLEMBARN: Tobias Grahn hadde store ambisjoner da han begynte i Vålerenga. Nå er svensken på vei bort fra Vålerenga, etter en uheldig konflikt med trener Kjetil Rekdal (t.v.).
KRASS: Slik Rekdal har oppført seg overfor meg, fortjener han ikke min respekt, sa Grahn til Dagbladet den 2. juli i år.