Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

985 tilskuere møtte opp til årets viktigste kamp

- Veldig skuffende.

AVGJORDE I SISTE MINUTT: Et minutt før kampen skulle avgjøres på straffekonk dukket Madioue Konate opp og satte inn 2-1 for Hønefoss - foran skuffende 985 tilskuere. Her gratuleres han av Alexander Hassum og Kamal Saliti (tv).  


Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
AVGJORDE I SISTE MINUTT: Et minutt før kampen skulle avgjøres på straffekonk dukket Madioue Konate opp og satte inn 2-1 for Hønefoss - foran skuffende 985 tilskuere. Her gratuleres han av Alexander Hassum og Kamal Saliti (tv). Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hønefoss kjempet for sin videre tippeligaeksistens i går, i kvalikkampen mot adeccoligafemmer Ranheim.

Akkurat det var det tilsynelatende få som brydde seg om på Ringerike.

Bare 985 tilskuere fant veien til Aka Arena, der Hønefoss gjorde jobben med et nødskrik og nå har to «cupfinaler» i vente mot Fredrikstad.

Til sammenligning er publikumssnittet for de 15 hjemmekampene i Tippeligaen 3318. 

Dårlig tidspunkt
Klubbveteran Frode Lafton svarer slik på spørsmål om gårsdagens frammøte er et signal om at folk er ganske likegyldige til om Hønefoss holder plassen eller ikke.

- Det er vanskelig å si, for vi har hatt en veldig stigning i antall tilskuere denne sesongen. Jeg skal være forsiktig med å konkludere med at interessen ikke er så stor, jeg tror det er noen andre faktorer også. Mot Fredrisktad neste søndag tror jeg vi nærmer oss fullt hus igjen, sier han til Dagbladet.

- Hva tror du er årsaken til at så få møtte fram i går?

- Det kan ha noe med kamptidspunktet å gjøre, søndag kveld klokka 20 etter at det har vært spilt cupfinale tidligere på dagen. Og så har det vært en diskusjon i lokalmiljøet om at sesongkort ikke gjelder for disse kampene, men bare for 15 seriekamper. Uansett trodde jeg vel det skulle komme litt flere, et par tusen kanskje. Samtidig var det entusiastisk stemning blant de snaue 1000 som var der, og det er det viktigste. Det tar tid å skape fotballkultur, sier Lafton.

Krever 3000 mot FFK
Fotballentusiast Tom A. Schanke, som er redaktør for «Kyllingposten» og medlem av Hønefoss siden 1947, ramser opp fire årsaker til det elendige frammøtet.

• - Ranheim er ikke noen akktraktiv motstander. Folk tenker at det skal bli en transportetappe, og vil heller se dem spille mot FFK.

• - Kamptidspunktet var håpløst, og det var kaldt og guffent.

• - Fotballinteresserte på Ringerike, i likhet med resten av Norge, hadde sett cupfinalen. Kanskje de følte det var nok fotball for en dag.

• - Det kan også ha sammenheng med 1-6-tapet mot Sandefjord i siste serierunde. Uansett er det veldig skuffende at så få dukket opp.

- Bryr ikke folk på Hønefoss seg om å ha et lag i Tippeligaen?

- Det tar tid å bygge et fotballmiljø på Hønefoss. Da vi rykket opp til nest høyeste nivå i 1998, var byen totalt blank på fotballkultur. Det lille som har vært i vårt distrikt har vært på Jevnaker. Men Hønefoss har et snitt på 3300 i år. Det bor 30 000 mennesker på Ringerike, og sånn sett er det ikke så galt.

Allerede i september kalkulerte Schanke med at det ville bli kvalik for Hønefoss, og han spådde da fulle hus.

Selv om gårsdagen viste det stikk motsatte tror han fortsatt Hønefos-publikummet kjenner sin besøkelsestid når FFK kommer på besøk neste søndag, til den første av to kvalikkamper.

- Det må være minst 3000 til den kampen, ellers blir jeg ekstremt skuffet.

TROR PÅ FULLT HUS MOT FFK: Klubbveteran Frode Lafton. 
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
TROR PÅ FULLT HUS MOT FFK: Klubbveteran Frode Lafton. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!