Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

99 GRETZKY- en ekte olympier

NAGANO (Dagbladet): - Når jeg spaserer inn på rommet mitt sammen med fem andre lagkompiser _ da vet jeg at jeg er en ekte olympier, sier verdens mest berømte ishockeyspiller, Wayne Gretzky (37). Mandag skifter han til canadisk OL-antrekk for aller første gang i sin 19 år lange NHL-karriere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå skal verdens beste ishockeyspillere kjempe om OL-gull, midt i NHL-sesongen, i sin aller beste form. «Showtime» hyler hockey-nerder kloden over.

For med Gretzky, Lindros, Hasek, Shanen, Hull og de andre NHL-stjernene på plass tidlig i neste uke, håper IOC-pampene at vinter-OL skal få det samme løftet som sommer-OL fikk da basketmillionærene Michael Jordan, Magic Johnson og Charles Barkley laget sitt «Dream Team» i Barcelona for seks år siden.

Og ingen brydde seg heller med at gutta var litt sære og trakk inn i flottere hotell-suiter enn selveste pampe-ikonet Juan Antonio Samaranch.

- Halve moroa med OL er jo å bo sammen med de andre idrettsutøverne i OL-landsbyen i Nagano, sier canadieren Gretzky _ han har tydeligvis ingen planer om å flytte inn på luksushoteller.

Drømmer om OL-gull

Nummer 99 elsker å treffe andre toppidrettsøvere.

- Jeg var bare 19 år da USA vant OL-gull på hjemmebane i Lake Placid i 1980. Kampen fulgte jeg på TV _ det var et stort øyeblikk.

- Heretter kommer unge hockeytalenter til å drømme om to trofeer; Stanley Cup og OL-gull, sa Gretzky til svenske Expressen under de siste OL-forberedelsene i Vancouver.

Canada har voldsomme ambisjoner om OL-revansje etter det sure nederlaget for Sverige på Lillehammer. - Jeg tror det vil dreie seg mest om Canada, USA og kanskje Sverige, sier han.

Ingen luksus

- Det hender at jeg sovner i ungenes senger på barnerommet. Nå hører jeg at sengene i OL-landsbyen er omtrent på den størrelsen, sier canadieren Ray Bourque.

Klesvasken må de også sjøl levere og hente tilbake.

- Oj, jeg har ikke vasket klær på 20 år, sier Gretzky.

Hans mange jeans og collegegensere har andre tatt seg av.

- Jeg har råd til å bo på luksushoteller og spise kaviar av edleste sort hver dag, derfor blir det spennende å bo tett sammen med idrettsmenn fra hele verden i to uker, sier Gretzky.

ISKONGE: Canadiernes Wayne Gretzky - ishockeyens svar på Michael Jordan.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!