99 GRETZKY- en ekte olympier

NAGANO (Dagbladet): - Når jeg spaserer inn på rommet mitt sammen med fem andre lagkompiser _ da vet jeg at jeg er en ekte olympier, sier verdens mest berømte ishockeyspiller, Wayne Gretzky (37). Mandag skifter han til canadisk OL-antrekk for aller første gang i sin 19 år lange NHL-karriere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå skal verdens beste ishockeyspillere kjempe om OL-gull, midt i NHL-sesongen, i sin aller beste form. «Showtime» hyler hockey-nerder kloden over.

For med Gretzky, Lindros, Hasek, Shanen, Hull og de andre NHL-stjernene på plass tidlig i neste uke, håper IOC-pampene at vinter-OL skal få det samme løftet som sommer-OL fikk da basketmillionærene Michael Jordan, Magic Johnson og Charles Barkley laget sitt «Dream Team» i Barcelona for seks år siden.

Og ingen brydde seg heller med at gutta var litt sære og trakk inn i flottere hotell-suiter enn selveste pampe-ikonet Juan Antonio Samaranch.

- Halve moroa med OL er jo å bo sammen med de andre idrettsutøverne i OL-landsbyen i Nagano, sier canadieren Gretzky _ han har tydeligvis ingen planer om å flytte inn på luksushoteller.

Drømmer om OL-gull

Nummer 99 elsker å treffe andre toppidrettsøvere.

- Jeg var bare 19 år da USA vant OL-gull på hjemmebane i Lake Placid i 1980. Kampen fulgte jeg på TV _ det var et stort øyeblikk.

- Heretter kommer unge hockeytalenter til å drømme om to trofeer; Stanley Cup og OL-gull, sa Gretzky til svenske Expressen under de siste OL-forberedelsene i Vancouver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer