MÅTTE HOLDES LITT I ØRENE: - Jeg har lovet manageren din å lære deg litt disiplin, sa den legendariske landslagssjefen til Danmark, tyskeren Sepp Piontek til en ung Preben Elkjær. Elkjær mener dagens fotballspillere byr for lite på seg selv.Foto: NTB Scanpix
MÅTTE HOLDES LITT I ØRENE: - Jeg har lovet manageren din å lære deg litt disiplin, sa den legendariske landslagssjefen til Danmark, tyskeren Sepp Piontek til en ung Preben Elkjær. Elkjær mener dagens fotballspillere byr for lite på seg selv.Foto: NTB ScanpixVis mer

- 99,9 prosent av dagens fotballspillere er kjedelige

Preben Elkjær er ikke imponert.

(Dagbladet): Preben Elkjær skjøt Hellas Verona til ligamesterskapet i Italia i 1984-85-sesongen, og var på alle mulige måter en gedigen fargeklatt i fotballsirkuset. 

Ikke bare var han en kjederøyker, oksen Preben Elkjær dundret inn mål på bestilling. Og leverte muntlig i samme slengen. 

I et stort intervju med den svenske avisa Expressen forteller han litt om de glade dagene i profesjonell fotball på 70- og 80-tallet, og benytter samtidig muligheten til å legge en bredside mot dagens fotballspillere. 

Aner ikke hvem Messi er
Elkjær mener dagens fotballspillere, omgitt av pr-rådgivere, stylister og høye gjerder, distanserer seg selv fra fansen. 

- Jeg savner at spillerne er like tilgjengelige og åpne mot vanlige folk som det vi var. Jeg vet ikke hvem Lionel Messi er. Jeg vet at han er en bra fotballspiller, men jeg vet ikke hvem han er. Hva tenker han? Hva liker han? Hva er det han ikke liker? Ingen vet det. Hvem er denne fyren? Fotballen trenger spillere som man kan identifisere seg med, sier Elkjær til Expressen. 

Selv var han ikke redd for det, og i intervjuet med Expressen forteller han flere historier fra tida som fotballspiller. Blant annet den om da han ble kalt inn på teppet til manageren i sin tyske klubb Köln etter en bytur. 

Skryter av Zlatan
Da manager Hans Weisweiler skjelte ham ut for å ha blitt sett med en flaske whisky og to unge damer på en nattklubb, svarte Elkjær at det var løgn. Det var to unge damer og en flaske vodka, mente dansken. 

- Hvordan tok han det?, vil Expressen vite. 

- Jeg syntes det var et kult svar, men han lo ikke. 

Etter spøkefullt å ha fastslått at han er større enn Zlatan også i Sverige siden han har et eget femtedivisjonslag oppkalt etter seg der, skryter han også av Sveriges største stjerne. 

Elkjær mener Zlatan er en av ytterst få spillere som gir av seg selv overfor fansen. 

- Man har en ide om hvem Zlatan er som person, men 99,9 prosent av dagens fotballspillere er kjedelige, sier Elkjær til Expressen.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.