BRÅK: På overtid ble det bråk da Barcelona møtte Sevilla lørdag. Cesc Fabregas (sittende) nekter for at han var rasistisk mot Frederic Kanoute (nummer 3 fra venstre). Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE
BRÅK: På overtid ble det bråk da Barcelona møtte Sevilla lørdag. Cesc Fabregas (sittende) nekter for at han var rasistisk mot Frederic Kanoute (nummer 3 fra venstre). Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENEVis mer

- Å anklage noen for å være rasist er feigt og enkelt

Fabregas benekter rasisme mot Sevilla-spiller.

(Dagbladet): Barcelona klarte bare 0-0 hjemme mot Sevilla lørdag kveld, og det ble dramatikk på overtid da Lionel Messi brant et straffespark og Sevilla pådro seg to røde kort.

Sevillas Frederic Kanoute ble utvist på overtid etter at han havnet i klammeri med Barcelona-spiller Cesc Fabregas.

Kanoute var tydelig forbanna på Fabregas, og tok tak rundt nakken til spanjolen før han ga ham et «klapp» på kinnet.

Fabregas ble liggende på bakken, mens Kanoute fikk se det røde kortet.

Nå nekter Fabregas for at han kom med rasistiske bemerkninger og slår tilbake mot ryktene om at han uttalte seg negativt til landslagsspilleren fra Mali.

- Jeg kan stolt si at jeg etter mange år i fotballen alltid har hatt et godt forhold til mine lagkamerater som har forskjellig bakgrunn, religion og nasjonalitet. Ingen har noen sinne ankaget meg for å være rasist. Jeg tolererer ikke at noen anklager meg for å være noe jeg ikke er, skriver Fabregas på Twitter.

- Hvis en spiller er frustrert etter situasjoner som går imot dem på banen, må han finne andre måter å løse det på. Å anklage noen for å være rasist er feigt og enkelt. Samvittigheten min er ren, fortsetter den spanske landslagsspilleren.

Barcelona presset hele kampen, men et hardarbeidende Sevilla-lag forsvarte seg godt og jublet etter at de sikret ett poeng. Bortelagets Fernando Navarro fikk i likhet med Kanoute rødt kort på overtid. Forsvarsspilleren fikk først gult kort for en takling, og deretter rødt kort for protester sekunder senere.