KLAR FOR LONDON: Den amerikanske topphekkeløperen Lolo Jones har jobbet hardt for å være forberedt til OL i London. Men kjærlighetslivet sliter hun med. Foto: SCANPIX/REUTERS/Fadi Al-Assaad
KLAR FOR LONDON: Den amerikanske topphekkeløperen Lolo Jones har jobbet hardt for å være forberedt til OL i London. Men kjærlighetslivet sliter hun med. Foto: SCANPIX/REUTERS/Fadi Al-Assaad Vis mer

- Å beholde jomfrudommen har vært tøffere enn å trene til OL

Hekkeløper Lolo Jones (29) sliter med å finne den rette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den amerikanske hekkeløperen Lolo Jones jobber for tiden med forberedelsene til sommerens OL i London, men i et intervju med HBOs «Real Sports» avslører 29-åringen at det er en kamp som er tøffere enn det:

Kampen for å beholde jomfrudommen og samtidig finne en kjæreste.

- Dersom det er noen jomfruer der ute, vil jeg bare at de skal vite: Det er det tøffeste jeg har gjort i hele mitt liv. Å beholde jomfrudommen til jeg er gift har vært tøffere enn å trene til OL, tøffere enn å klare eksamen på college. Det er bare noe, en gave jeg ønsker å gi til mannen min en dag. Men reisen har vært vanskelig, sier Jones i dokumentarintervjuet, gjengitt av USA Today.

Lyver
Hekkeløperen har gullmedaljer fra VM innendørs, og ble nummer syv i forrige OL etter et skuffende riv på siste hekk i Beijing.

Jones, som egentlig heter Lori, har imidlertid også fått oppmerksomhet for at hun stilte opp naken i ESPNs «Body Issue».

Og da hun tidligere i år fortalte følgerne sine på Twitter at hun var jomfru i en alder av 29, nådde hun overskriftene av ikke-sportslige årsaker igjen.

- Jeg har vært fristet. Gutter har sagt til meg: «Du vet, hvis du har sex, vil det hjelpe deg å løpe fortere», sier det personlig kristne OL-håpet.

HEKKESKJØNNHET: Lolo Jones' liv er gjenstand for en fersk HBO-dokumentar i serien Real Sports. Foto: SCANPIX/REUTERS/Danny Moloshok
HEKKESKJØNNHET: Lolo Jones' liv er gjenstand for en fersk HBO-dokumentar i serien Real Sports. Foto: SCANPIX/REUTERS/Danny Moloshok Vis mer

- Det er to ting som skjer når du forteller en gutt at du er jomfru: Du forteller det, og de sier «Ok, det respekterer jeg». Men du kan allerede se i øynene deres at de tenker: «Hun lyver, og det skal jeg avsløre». Så to, tre måneder senere finner de ut at, «Oj, hun var seriøs. På tide å finne utgangen».

Risikabel operasjon
Jones forteller samtidig at hun blant annet tyr til datingnettsider for å prøve finne en kjæreste som aksepterer valget hennes.

- Da jeg var 22, 24, var det søtt. Men fra 24 til 29 er det ikke søtt. Mange dømmer deg, og mange gutter ringer aldri tilbake etter at de finner det ut, sier hekkeløperen.

I fjor risikerte Lolo Jones å måtte legge opp da hun måtte gjennom en komplisert ryggoperasjon.

Nå satser hun alt mot 100 meter hekk i London.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer