VIKTIG: Andrea Pirlo trekkes fram som en av Italias aller viktigste spillere. Før blåtrøyenes VM-møte med England lørdag ønsker midtbanespilleren likevel minst mulig snakk om seg selv. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI / NTB Scanpix
VIKTIG: Andrea Pirlo trekkes fram som en av Italias aller viktigste spillere. Før blåtrøyenes VM-møte med England lørdag ønsker midtbanespilleren likevel minst mulig snakk om seg selv. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI / NTB ScanpixVis mer

- Å bli gjenkjent som en stjerne har aldri interessert meg

Pirlo avviser at han er viktigere enn noen på laget.

Andrea Pirlo trekkes fram som en av Italias aller viktigste spillere. Før blåtrøyenes VM-møte med England lørdag ønsker midtbanespilleren likevel minst mulig snakk om seg selv.

35-åringen har en unik evne til å dominere på midtbanen ved hver eneste anledning - både for Juventus og Italia. Men at han er viktigere enn noen andre på laget, det avviser han blankt.

- Det er ikke slik det er. Hele 23-mannstroppen er viktig. For å komme langt i mesterskapet, er vi avhengig av alle spillerne, sier Pirlo.

- Å bli gjenkjent som en stjerne har aldri interessert meg. Alt jeg ønsker er å spille, ha det gøy, vinne og bidra til det beste for laget, fortsetter han.

Sølv i EM Under fotball-VM i Sør-Afrika for fire år siden røk Italia ut allerede i gruppespillet. Laget spilte uavgjort mot Paraguay og New Zealand, før de ble slått av Slovakia.

Den tafatte forestillingen i 2010 var glemt da Italia endte på sølvplass under EM i 2012 med tap for Spania i finalen.

På veien mot finale slo Italia ut nettopp England. Pirlo scoret i straffesparkkonkurransen med en panenka-straffe.

- Pirlo er ankeret og playmakeren. Han setter i gang spillet, noe vi så under EM. Han var fantastisk i den kampen, sier midtbanemann Jack Wilshere.

- Hvordan vi skal stoppe Pirlo? Vi skal spille bedre denne gangen enn hva vi gjorde da, sier England-sjef Roy Hodgson.

Ble hyllet I fjorårets kontinentcup ble Pirlo matchvinner for Italia i den første kampen. Han ordnet 2-1 på et frispark mot Mexico. For det ble Juventus-spilleren hyllet av publikummet på Maracanã - stedet hvor VM-finalen skal spilles.

I tillegg til at han den dagen feiret sin 100. landskamp for italienerne, ble han kåret til banens beste i oppgjøret.

- Det var en veldig følelsesladet opplevelse for meg å få en slik hyllest etter min første kamp på brasiliansk jord. Det viser at du har satt spor etter deg, sier Pirlo. (©NTB)