Åge Hareide forlenger ikke med Danmark

Å bytte Lagerbäck med Hareide er det smarteste NFF kan gjøre

Når Danmark velger bort Åge Hareide fra 2020, er det bare en ting å si: Tusen takk for hjelpen.

GOD TRENER, GODT HUMØR: Åge Hareide (th) koser seg på jobben, her etter at Danmarks landslagskeeper Kasper Schmeichel har reddet straffespark mot Kroatia i VM. Med DBUs siste avgjørelse blir også Hareide-assistent Jon Dahl Tomasson arbeidsledig etter Euro 2020. Han kan komme til Norge han også. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
GOD TRENER, GODT HUMØR: Åge Hareide (th) koser seg på jobben, her etter at Danmarks landslagskeeper Kasper Schmeichel har reddet straffespark mot Kroatia i VM. Med DBUs siste avgjørelse blir også Hareide-assistent Jon Dahl Tomasson arbeidsledig etter Euro 2020. Han kan komme til Norge han også. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DANMARK HAR EN meget god landslagstrener i fotball, Norge må snart begynne arbeidet med å finne en erstatter til Lars Lagerbäck, og slik blir en nærmest sjokkerende nyhet i Danmark til en veldig god nyhet her litt lenger nord.

Når Danmark velger bort Åge Hareide til fordel for Kasper Hjulmand fra 1. august 2020, faller brikkene på plass også i Norge.

Jeg håper Norges Fotballforbund skjønner rekkevidden av danskenes valg.

FOR ETT ÅR siden, en måneds tid før VM i Russland, hadde jeg en lengre prat med Åge Hareide om tida etter Danmark. Vi snakket om inspirasjonen Danmark-jobben hadde gitt ham, og at han ville fortsette som trener når kontrakten med DBU en gang i framtida løp ut. Vi snakket om forskjellige trenerjobber og hva som eventuelt kunne være aktuelt etter Euro 2020. Og på direkte spørsmål om Norge kunne være et alternativ, svarte han "hvorfor ikke, jeg føler jeg har noe ugjort med det norske landslaget".

Føler han fortsett det er det bare å komme hjem.

DA LARS LAGERBÄCK brukte pressekonferansen før Færøyene-kampen til å si at han neppe kommer til å forlenge med Norge, var min første reaksjon den at det ville være tjenesteforsømmelse av NFF å ikke snakke med Åge Hareide. Etter det som nå har skjedd kan Danmarks landslagstrener ringes i morgen. For nå som danskene har bestemt seg for tida etter 2020, er Åge Hareide fritt vilt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer