ROS FRA SJEFEN: Drillo tar imot debutant Håvard Nielsen på sidelinja etter en meget god prestasjon i 19-åringens a-landslagsdebut. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX
ROS FRA SJEFEN: Drillo tar imot debutant Håvard Nielsen på sidelinja etter en meget god prestasjon i 19-åringens a-landslagsdebut. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIXVis mer

- Å få et mål i første kamp er jo egentlig helt sykt for meg

Erstatteren fikk starte - og scoret i debuten.


BUDAPEST (Dagbladet): Håvard Nielsen ble kalt inn som erstatter i den norske troppen da Joshua King meldte forfall. Men i går kveld fikk 19-åringen spille fra start, og var Norges beste spiller borte mot Ungarn.

- Det er en drøm jeg har hatt siden jeg var liten. Å få et mål i første kamp det er jo egentlig helt sykt for meg. Det er bare å kjøre på videre for meg nå, sier Nielsen til Dagbladet.

Han hadde en stor sjanse etter 20 minutter, og et drøyt kvarter seinere fikk han sette inn 1-0 for Norge etter flott forarbeid av Daniel Braaten.

- Den var «ferdigscoret», sier Nielsen.

Satt ut av klubblaget Scoringen betyr en solid opptur for en spiller som kommer fra tre kamper uten spilletid i klubblaget Red Bull Salzburg i Østerrike.

- Dette betyr mye for sjøltilliten. Jeg fikk spille mye i starten, og så kom en period da jeg følte meg sliten og tung, og da ble jeg satt ut av laget. Men det er sånn det er. Jeg må bare ha fokus på det jeg skal, så får jeg nok spille det jeg skal, sier Nielsen.

Han hadde også en stor sjanse rett etter pause, men også den ble stoppet av Ungarn-keeper Gábor Király.

- Jeg bør jo score flere egentlig. Jeg er fornøyd med mål, men jeg burde i hvert fall scoret to.

Gratulert av Drillo Men det er neppe det som vil sitte igjen i hodet til debutanten etter en god norsk kveld i Ungarn.

- Jeg visste ikke om jeg skulle spille i det hele tatt. At jeg fikk starte var jo veldig moro, og at det også ble et mål gjorde at dette ble en veldig fin dag, sier Nielsen.

Han ble byttet ut i andre omgang, og ble møtt med skulderklapp og gode ord fra Egil Drillo Olsen.

GRATULASJONER: Nielsen tok hele runden langs benken med «high fives». Her tar han hånda til Anders Konradsen, som noen minutter seinere ble kveldens andre norske debutant. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX
GRATULASJONER: Nielsen tok hele runden langs benken med «high fives». Her tar han hånda til Anders Konradsen, som noen minutter seinere ble kveldens andre norske debutant. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX Vis mer

- Han sa «bra spilt»,  «moro» og så videre, men vi har ikke hatt noen ordentlig prat etter kampen, sier Nielsen.

- Vil få se mye av ham Men Drillo pratet i stedet til pressen, og sa dette om målscorer Nielsen:

- Håvard har noe av det vi mangler litt. Han er veldig bakromssterk, han har stor fart, og han har målteft. Han tør å utfordre. I dag var vi klar over at han var den viktigste bakromsspilleren vi hadde, og det fikk han beskjed om. Det tok han konsekvensen av. Han har spisskompetanse på det, og han blir veldig spennende og viktig framover. Vi vil få se mye av ham.

Nielsens lagkamerat i Red Bull Salzburg, Valon Berisha, kom inn som innbytter for Norge. Han er også veldig glad på kompisens vegne.

- Målet var veldig kjekt for ham. Han trengte den boosten for å få opp sjøltilliten litt. Han gjorde en bra kamp, og jeg håper dette gjør sitt til at han får spille igjen.

Berisha lover å melde fra til klubben om Nielsens fine prestasjon i Budapest.

- Ja, jeg må si i fra til trenerne at han er i gang igjen, sier Berisha med et smil.

GUTTEDRØMMEN: Håvard Nielsen setter inn ledermålet for Norge på Ferenc Puskás stadion. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX
GUTTEDRØMMEN: Håvard Nielsen setter inn ledermålet for Norge på Ferenc Puskás stadion. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX Vis mer