Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Å forsvare et VM-gull, det er kult

Julia Mancuso var helt rolig da Svindal kjørte.

IKKE NERVØS: Julia Mancuso tok det helt med ro da Aksel Lund Svindal kjørte inn til sitt fjerde VM-gull i karrieren.Foto: SCANPIX/AFP/ODD ANDERSEN
IKKE NERVØS: Julia Mancuso tok det helt med ro da Aksel Lund Svindal kjørte inn til sitt fjerde VM-gull i karrieren.Foto: SCANPIX/AFP/ODD ANDERSEN Vis mer

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal holdt hodet kaldt, og unngikk feilene som sto i veien for et nytt VM-gull i superkombinasjon.

Like kald og rolig sto kjæresten Julia Mancuso og fulgte med i målområdet.

- Jeg er helt rolig når jeg ser på Aksel. Det er opp til ham, og jeg vet han kan klare det. Jeg er begeistret på Aksel sine vegne, det var gøy, sier hun til NRK etter løpet.

28-åringe Svindal var 1,01 sekund foran sølvvinner Christof Innerhofer og 1,9 foran bronsevinner Peter Fill i disiplinen, som han også tok gull i for to år siden i Val d'Isere.

Med en god utfordel unnagjort lå det meste til rette for norsk seier, men en løs slalåmløype gjorde at Aksel måtte holde konsentrasjonen helt til den rødmalte snølinja.

SEIERSKLEM: Svindal og Mancuso i målområdet.
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
SEIERSKLEM: Svindal og Mancuso i målområdet. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer

- Litt nervøs var jeg før start, selvfølgelig. Jeg var ikke sikker da jeg kjørte over mål, men jeg så raskt at jeg var over ett sekund foran. Da var det ikke mer å lure på, sier Svindal.

Julia Mancuso var heller ikke særlig i tvil.

- Det var bra. Som jeg sa før rennet: Alt kan skje, og Aksel var i en god posisjon (etter utforen). Han har gjort dette før, sier hun.

- Det å forsvare et VM-gull - det er kult, sier Mancuso, som selv tok sølv i super-G i VM i Garmisch Partenkirchen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling