Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Å fy faen, det er så sinnsykt bra. Jeg trodde dette var vanlig skirenn

Graabak spurtet Norge inn til laggull.

FEIRING:  De norske gutta tok av i hoppbakken etter at laggullet var sikret. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FEIRING: De norske gutta tok av i hoppbakken etter at laggullet var sikret. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norge vant lagkombinerten foran Tyskland og Østerrike.

I spurten viste Jørgen Graabak seg nok en gang for sterk - og sikret gullet på oppløpet. Det er Norges tiende gull i Sotsji.

- Å fy faen, det er så sinnsykt bra. Jeg trodde dette var vanlig skirenn, men det er kanskje ikke det. Jeg er bare så stolt, det jeg leverer, det Håvard leverer og resten gutta, det er sinnsykt, sier Magnus Moan til TV2, mens tårene triller.

GULL: Her konstaterer Jørgen Graabak at han har gått Norge inn til gull på lagkombinerten, foran Tyskland og Østerrike. Foto: Bjørn langsem / Dagbladet
GULL: Her konstaterer Jørgen Graabak at han har gått Norge inn til gull på lagkombinerten, foran Tyskland og Østerrike. Foto: Bjørn langsem / Dagbladet Vis mer

Jørgen Graabak hadde aldri vunnet noe før OL. Nå står han med to OL-gull etter to spurter.

Norges andre laggull Akkurat i dag, 20. februar, er det 16 år siden Norge tok sin første - og fram til nå eneste - gullmedalje i lagkombinert. Det skjedde med Halldor Skard jr., Kenneth Braaten, Bjarte Engen Vik og Fred Børre Lundberg på laget, i Nagano i 1998.

Dermed har de norske kombinertløperne tatt medalje på alle sine øvelser.

- Fantastisk artig å stå på toppen, en grunn til at man trener 365 dager i året. Det her skal nytes til det full, sier en litt mer kontrollert Håvard Klemetsen til TV2.

Prøvde å rykke Magnus Moan fikk oppgaven med å hente inn de 25 sekundene Norge lå bak Tyskland fra start. Moan var nervøs i forkant av hoppingen, men bar ikke preg av det i langrennsløypene.

RØRT:  Magnus Moan lot tårene trille etter at Graabak hadde sikret gullet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RØRT: Magnus Moan lot tårene trille etter at Graabak hadde sikret gullet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ved første måling, ved 1,5 km, var trønderen bare 2,9 sekunder bak Frenzel. Og deretter og ut etappen gikk Frenzel, Moan og Klopfer fra Østerrike samlet.

- Det er for vamt, jeg holdt på å koke ihjel. Jeg prøvde å få noen meter i den siste bakken, og at jeg klarer det, er et tegn på at jeg er i god form. Jeg leverer det jeg er god for i dag. Jeg tar inn 25 sekund i dag, som var målet mitt i dag, sier Magnus Moan om sin etappe.

Og han la ikke skjul på at han var gira før start:

SPISTE ALT: Magnus Moan tok inn hele det tyske forspranget på 1,5 kilometer - og tok Norge opp i tetgruppa på kombinertstafetten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPISTE ALT: Magnus Moan tok inn hele det tyske forspranget på 1,5 kilometer - og tok Norge opp i tetgruppa på kombinertstafetten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg tror jeg var den personen i Ruski Gorki med mest adrenalin, jeg sto og spant før start, sier han til TV2.

Lureløp Håvard Klemetsen, som gjorde et fenomenalt hopp, var Norges mann på den andre etappen. Han fikk det tøffere i konkurranse mot Kierheisen og Bieler - og hang seg på som en klegg.

Og på oppløpet fram mot veksling ville finnmarkingen vise seg fram: Han forserte østerrikeren og tyskeren, og sørget for at Magnus Krog fikk gå ut med noen hundredelers ledelse.

Bronsevinneren fra normalbakken gikk mot tyske Johannes Rydzek og Bernhard Gruber fra Østerrike. De gikk et lureløp, og gikk samlet. Magnus Krog prøvde seg på et rykk i den siste bakken, men lyktes ikke med å få en luke til konkurrentene.

 KLEGGEN:  Håvard Klemetsen hang som en klegg på Østerrike og Tyskland - og gikk i tet rett før veksling før tredje etappe. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLEGGEN: Håvard Klemetsen hang som en klegg på Østerrike og Tyskland - og gikk i tet rett før veksling før tredje etappe. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Dermed ble Jørgen Graabak sendt ut sammen med Tyskland og Østerrike. Det endte også med å bli et lureløp. Til oppløpet.

- Graabak fiksa det jo på oppløpet, men det var jo Klemetsen som først og fremst som fikk oss inn i konkurransen i dag, både i hoppbakken og at han greide å følge Kiercheisen til døra, sier landslagstrener Kristian Hammer til Dagbladet.

- Jeg sleit med å stå rolig, og tok meg selv i å bli mer og mer stille. Ga beskjed til Graabak om å stole på seg selv før han gikk ut.

Hele Norges coronakart