- Å fyttigrisen! Det var stygt

Svenske i stygg ulykke i Giro d'Italia.

(Dagbladet): Den svenske syklisten Tobias Ludvigsson krasjet stygt under dagens tempoetappe av Giro d'Italia.

Etappen har vært preget av regn og glatt asfalt. 23-åringen kom i for høy fart inn i en kurve, og greide ikke å styre unna autovernet på det glatte underlaget.

- Nei! Se på Ludvigsson som er over der. Å fyttigrisen! Det var stygt. Han forsvant rett over autovernet, skrek Eurosport sin kommentator, Arild Eriksen, da svensken forsvant ut av tv-bildene.

Ble liggende Det endte med at svensken ble kastet over autovernet og fløy over en skrent og en grusvei, før han ble liggende på bakken rundt 15 meter fra autovernet.

TV-bildene viste at svensken, som sykler for Giant-Shimano, ble liggende på bakken lenge mens han mottok hjelp fra tilskuere.

Ludvigsson ble etterhvert fraktet bort i en ambulanse.

- Han har veldig vondt i ryggen og i venstrebeinet, sier sportsdirektør i Giant-Shimano, Aike Visbek, til svenske Eurosport

Boasson på femte 23-åringen er eneste svenske som deltar i Giroen, og hadde tenkt å satse på tempo, fortalte han Expressen.

- Jeg satser på en topp-tre plassering på en av etappene, og jeg vil jo selvfølgelig veldig gjerne vinne. Det er tempoen og de tøffe fjelletappene som er mine styrker, sa han før Giroen startet.

Edvald Boasson Hagen hadde på forhånd av dagens tempoetappe et håp om å endelig få en seier igjen. Nordmannen har ikke vunnet siden han vant NM i tempo for 336 dager siden.

Nordmannen endte som nummer 22, med sin tid på 1:01:14.

Etappen ble vunnet Riogoberto Uran, som også overtok ledelsen fra Cadel Evans. 

KRASJET:  Svenske Tobias Ludvigsson (23) sykler for Giant-Shimano. Foto: AFP PHOTO / SYLVAIN THOMAS / NTB Scanpix
KRASJET: Svenske Tobias Ludvigsson (23) sykler for Giant-Shimano. Foto: AFP PHOTO / SYLVAIN THOMAS / NTB Scanpix Vis mer