- Å gjenopprette folks tillit er helt avgjørende

Issa Hayatou er fungerende FIFA-president.

LEDER: Issa Hayatou, som skal være fungerende FIFA-president mens Sepp Blatter er suspendert, hadde torsdag sin første dag i presidentstolen.
 Foto:  AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO
LEDER: Issa Hayatou, som skal være fungerende FIFA-president mens Sepp Blatter er suspendert, hadde torsdag sin første dag i presidentstolen. Foto: AFP PHOTO / ISSOUF SANOGOVis mer

Issa Hayatou, som skal være fungerende FIFA-president mens Sepp Blatter er suspendert, hadde torsdag sin første dag i presidentstolen.

- Dette er en helt ny situasjon for FIFA, men vi kommer til å konsentrere oss om den nødvendige reformprosessen, om presidentvalget og om å støtte de pågående etterforskningene, sa 69-åringen fra Kamerun.

- Å gjenopprette folks tillit er helt avgjørende. FIFA må fortsette å utvikle fotballen og arrangere internasjonale turneringer.

Blatter er av FIFAs etiske komité suspendert i 90 dager som følge av mistanke om økonomiske misligheter. Hayatou skal i første omgang oppholde seg i FIFA-hovedkvarteret i Zürich fram til det ekstraordinære styremøtet neste tirsdag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Torsdag ble det klart at neste ordinære styremøte skal avvikles i Zürich 2. og 3. desember. Det var opprinnelig berammet til Japan i forbindelse med klubb-VM rett før jul.

Hayatou utfordret i 2002 Blatter i FIFA-presidentvalget, men tapte klart. Han har gjort det klart at han ikke kommer til å stille til valg når Blatters etterfølger skal velges neste år.

(NTB)