- Å? Har jeg møtt dem før?

Panzer-Hagen i russisktåke før Moldova.

MÜNCHEN (Dagbladet.no:) Den kompromissløse spillestilen til Erik Hagen taler for seg selv. Og i Russland er den nødt til å gjøre det, for språket takler han ikke like bra som han takler motspillere.

- Jeg skal begynne på kurs etter påske, sier Panzer-Hagen til Dagbladet.no.

Så langt har han klart seg med den grenseløse fotballforståelsen, men han ser fram til å kunne kommunisere med ord også.

- Midstoppermakkeren min kan bra engelsk, heldigvis.

Panzer på topp

Så langt har det russiske oppholdet til den tidligere Vålerenga-spilleren vært en suksess. På banen har han tre strake seire (én cupkamp), og Zenit St. Petersburg topper tabellen.

Og på hjemmefronten har han nå fått seg bolig, litt utenfor sentrum av byen.

- Det er veldig stor interesse i St. Petersburg. Vi er det eneste topplaget i byen, og det er et voldsomt trøkk. Stemningen på stadion er helt ekstrem, sier han.

Angriper hardt

Moldova er en tidligere Sovjet-republikk, og de fleste av spillerne som ikke spiller i hjemlandet spiller i Russland eller Ukraina. Fem av landslagsspillerne spiller i den russiske eliteserien, og Erik Hagen har møtt to av dem allerede.

- Å? Det visste jeg ikke. Men jeg vet jo knapt hvor mine egne lagkamerater er fra.

Hagen ser ikke bort fra at Moldova spiller ganske likt som de russiske lagene, og han har derfor en anelse om hva som møter ham på onsdag.

- I Russland går det veldig fort når lagene først går i angrep. Spillerne er teknisk veldig gode, men det taktiske kan være så som så, sier 29-åringen, som så langt har fire landskamper.

TRAFF TIL SLUTT: Erik Hagen hadde ikke merket bagen sin, og sjekket de som liknet på flyplassen i München. Til slutt fant han rett bag.