- Å kombinere femmil med fest anbefales ikke

Petter Northug gjør et forsøk likevel.

SE HER: Petter Northug sier han var fornøyd med ett gull, så fikk han to til. Her med alle fem medaljene fra VM. Foto: AFP/DANIEL SANNUM LAUTEN
SE HER: Petter Northug sier han var fornøyd med ett gull, så fikk han to til. Her med alle fem medaljene fra VM. Foto: AFP/DANIEL SANNUM LAUTENVis mer

SORIA MORIA (Dagbladet): Etter en lang dag med gull på 50 km, medaljeutdeling, pressekonferanse og dopingkontroll var Petter Northug endelig tilbake på løperhotellet litt før kl. 19 kveld.

VM på hjemmebane er over, og han kunne vise fram hele fem medaljer - tre gull - på armen.

Nå gjenstår bare feiringen av rekordfangsten, og 25-åringen gleder seg ikke bare til det som venter utover kvelden.

- Etter en femmil er jeg fryktelig kjedelig, jeg og Oddbjørn (Hjelmeset) prøvde å feste etter femmila i OL fjor. Det gikk skikkelig dårlig, for begge to. Det ble en tidlig kveld, og det tror jeg det blir i kveld også. Å gå ei femmil på ski og kombinere det med fest, det anbefales ikke.

- Du skal prøve?

- Jeg gjør alltid et forsøk, men det kan bli en større smell der enn tidligere i dag. Spørsmålet er om den kommer på første eller andre timen, sier Petter til Dagbladet.

Han har tatt på seg gulljakke tre kvelder, men han har ikke noen gulldress i bagasjen - ikke engang en vanlig dress.

- Den har jeg ikke med meg, det blir bare t-skjorte og dongeri i kveld. Jeg skal nok alltid skaffe meg noen dressklær, jeg kan snakke med noen her. Vi får se hva vi finner på. Vi skal gjøre oss ferdig med VM, så feirer vi etterpå.

Planen er foreløpig vag.

- Vi får se, vi skal høre med resten av gutta. Jeg henger bare med, som alltid. Det er klart at dette må feires. Vi gutta skal i hvert fall ut og spise sammen, så får vi se hvor det bærer hen.

EN DRØM: Det er Petter Northugs oppsummering av VM på hjemmebane. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
EN DRØM: Det er Petter Northugs oppsummering av VM på hjemmebane. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Det er ikke mye futt igjen i trønderen etter halvannen uke i Oslo-VM.

- Jeg er så sliten at det gjør vondt å stå oppreist. Jeg har lyst til å sette meg på en stol, jeg skal klare å holde ut så kan jeg slappe av til uka.

Glad er han uansett, han betrakter stafettgullet som den aller største opplevelsen - fordi laget fikk en oppreisning.

- Det har vært en drøm og en opplevelse for livet. Jeg kommer aldri til å glemme det. Jeg har prøvd å nyte dagene her, selv om det er tøft å gå rundt og motivere meg. Så står jeg her i dag og er veldig glad for det som har skjedd. Det er over all forventning. Jeg var fornøyd etter duathlon, så toppet det seg med stafetten og femmila.

Da er det lov å ikke vinne festen.