- Å komme opp med noe slikt er patetisk

Jordan slår tilbake mot Gattuso.

ELSKER ITALIA: Joe Jordan mener det er opplagt at Gennaro Gattuso lyver om det som ble sagt ute på San Siro tirsdag kveld. Foto: AFP/OLIVIER MORIN
ELSKER ITALIA: Joe Jordan mener det er opplagt at Gennaro Gattuso lyver om det som ble sagt ute på San Siro tirsdag kveld. Foto: AFP/OLIVIER MORINVis mer

(Dagbladet): Tirsdag kveld tok Gennaro Gattuso tak i strupen til Spurs-assistent Joe Jordan, før han etter kampslutt nikket skotten i pannen.

Dagen etter gikk AC Milan-spillerenes agent ut med et forsvar til midtbanespilleren, Gattuso var blitt kraftig provosert av den tidligere Skottland-spissen.

- Etter gjentatte ganger å ha plaget ham, fornærmet Jordan ham med en virkelig uverdig bemerkning - «fucking Italian bastard», sa agent Claudio Pasqualin til en radiostasjon.

Patetisk Uttalelsen får Jordan til å steile.

- Å komme opp med noe slikt som dette er patetisk. Det er helt usant og så voldsomt upresist at det ikke levner ham mye ære, sier Jordan til Daily Mail.

Selv spilte den tidligere Leeds- og Manchester U-angriperen for AC Milan fra 1981 til 1983, før han fortsatte Serie A-karrieren med én siste sesong i Hellas Verona.

Jordan mener at Gattuso derfor må skjønne at han ikke har noe mot italienere.

- Han forstår helt klart ikke at jeg regner min tid i Milan som den stolteste delen av min karriere. Min datter jobber og lever i Italia, jeg elsker både folket og landet, sier Jordan.

I går ble det klart at Gattuso ikke blir siktet for voldelig oppførsel, bare usportslig opptreden. Normalt gir det bare én kamps utestengelse.

Ubehagelig Milan-direktør Adriano Galliani ser heller ingen grunn til at 33-åringen skal straffes hardt, blant annet fordi Gattuso også har beklaget.

- Det Rino gjorde var en ubehagelig episode, det var ikke bra. Men han ble dypt provosert og bør ikke kriminaliseres, sier Galliani.

Spurs vant kampen på San Siro 1-0 og har et ypperlig utgangspunkt før returen på White Hart Lane 9. mars.

STRUPETAK: Gattuso tok et godt tak i skotten. Foto: AFP/OLIVIER MORIN
STRUPETAK: Gattuso tok et godt tak i skotten. Foto: AFP/OLIVIER MORIN Vis mer