Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Å komme på pallen her er det beste jeg har gjort noen gang

Øystein Bråten ble nummer to i verdenstouren i Breckenridge.

2.plass: Øystein Bråten tok andreplassen i verdenstouren i Breckenridge i dag. Foto: Norges Skiforbund
2.plass: Øystein Bråten tok andreplassen i verdenstouren i Breckenridge i dag. Foto: Norges Skiforbund Vis mer

Fristilkjøreren Øystein Bråten (19) klinket til med 2.-plass i slopestylekonkurransen i verdenstouren søndag.

Nordmannen kjørte seg opp fra fjerdeplass i den siste og avgjørende finaleomgangen. Han var eneste nordmann i finalen i Breckenridge etter at han vant kvalifiseringen torsdag med sin høyeste poengsum noensinne.

- Nå er jeg bare så glad. Det å komme på pallen her er en stor drøm som går i oppfyllelse for meg, og det beste jeg har gjort noen gang, sa Bråten etter finalen.

Gus Kenworthy fra USA vant finalen, mens hans landsmann Nick Goepper ble nummer tre. De to amerikanerne tok henholdsvis sølv og bronse i slopestyle i Sotsji-OL sist vinter.

- Dette er enormt imponerende. Egentlig har det vært et spørsmål om tid før Øystein skulle få dette gjennombruddet. Spesielt har han hatt stor framgang siden april. Da mange andre konkurrenter tok seg en pause etter OL i Sotsji, har Øystein trent knallhardt, sa sportssjef Christopher Frankum.

- Det var utrolig bra kjørt i snøværet som gjorde forholdene i parken krevende.

Foreløpig er ikke Bråten invitert til vinterens X-Games, men etter søndagens prestasjon vil han ganske sikkert få invitasjonen snart.

(NTB)