- Å møte Norge er som å spille i Champions League

Mathias «Zanka» Jørgensen klar for å ta over plassen til Kjær.

KLAR: Mathias Jørgensen har spilt flere store kamper for FC København i Champions League denne sesongen. Foto: (AP Photo/Paco Serinelli)
KLAR: Mathias Jørgensen har spilt flere store kamper for FC København i Champions League denne sesongen. Foto: (AP Photo/Paco Serinelli)Vis mer

(Dagbladet): Mathias «Zanka» Jørgensen er mannen som skal ta over plassen for Simon Kjær som mister lørdagens landskamp på grunn av en skade.

Den unge midtstopperen står foran sin fjerde landskamp, og 20-åringen har tenkt å gå inn i kampen på samme måte som han gjør i Champions League med København.

- Jeg går ut i fra at det vil være det samme som å spille en Champions League-kamp. Det kan godt være at man har noen andre farger på trøya, men ellers er det det samme, sier Jørgensen til DR.

- I Champions League står man overfor noen av verdens beste angripere. Det gir hår på brystet, sier Jørgensen.

Tredjevalg «Zanka» er et tredjevalg på landslaget bak de to stjernespillerne Daniel Agger og Simon Kjær. På sikt er ambisjonene for den unge spilleren å være på banen hver gang landslaget spiller.

- Selvfølgelig vil jeg gerne spille fast, men man skal også gå inn til tingene med en viss ydmykhet. Man kan ikke bare komme buldrende og tro, at man eier det hele, sier Jørgensen.