Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien: Sandefjord-Rosenborg

Å nevne Bendtner i samme setning som Zlatan er en fornærmelse mot svensken

Noen lot seg sjokkere over at Rosenborg ikke startet Nicklas Bendtner mot Sandefjord. En ekspert for et av oddsselskapene vi ikke liker, et av de utenlandske, gikk helt av skaftet.

GIKK HELT AV SKAFTET: Noen lot seg sjokkere over at Rosenborg ikke startet Nicklas Bendtner mot Sandefjord. En ekspert for et av oddsselskapene vi ikke liker, et av de utenlandske, gikk helt av skaftet. Foto: NTB Scanpix
GIKK HELT AV SKAFTET: Noen lot seg sjokkere over at Rosenborg ikke startet Nicklas Bendtner mot Sandefjord. En ekspert for et av oddsselskapene vi ikke liker, et av de utenlandske, gikk helt av skaftet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sandefjord-Rosenborg 0-3 (0-0)

TO SERIEKAMPER, EN fra start, ett innhopp og to scoringer. Der har du Nicklas Bendtner, Eliteseriens mest omtalte spiller så langt. Men selv om uttellingen har vært formidabel i forhold til antall målsjanser og avslutninger på mål, så er det ikke Nicklas Bendtner slik han en gang var Nicklas Bendtner, vi ser.

Han er ikke i nærheten en gang.

Det vi har opplevd i 120 minutter eliteseriefotball med Bendtner, er i beste fall en spiller som kan være på vei ut av sin egen skygge.

KÅRE INGEBRIGTSEN TRENER Norges beste fotballag, rår over Norges beste spillerstall og har hentet en spiss som fort kan bli Eliteseriens beste.

Med så mange gode kort på handa handler jobben om å spille dem smart. Og derfor var det mer en selvfølge enn en overraskelse at Rosenborg valgte å starte seriekamp to med Nicklas Bendtner på benken.

Det eneste som overrasker meg er at så mange lot seg overraske.

- I ELITESERIESAMMENHENG, er det som å benke Zlatan, konkluderte fotballekspert Joacim Jonsson overfor Dagbladet da han fikk se Rosenborgs lagoppstilling før avspark i Sandefjord.

Det er ikke bare å dra det langt.

Det er en direkte fornærmelse fra en svenske til en annen. For inntil videre, selv om Joacim Jonsson la inn garderingen Eliteserie-sammenheng, bør ikke Nicklas Bendtner en gang nevnes i samme setning som Zlatan.

Det er en grunn til at Bendtner kom fra Nottingham Forest til A/S Steinrøysa, mens Zlatan Ibrahimovic herjer for Manchester United i Premier League.

ETTER MESTERFINALEN I Bergen, da Rosenborg slo Brann 2-0, var det antydning til medie-eufori i kjølvannet av danskens relativt beskjedne innhopp den siste halvimen. Et hælspark til Tore Reginussens 2-0 på overtid fikk sågar Dagbladet.no til å konkludere med at en rusten Nicklas Bendtner imponerte.

Og da han headet inn 1-0 og snudde serieåpningen mot Odd fra elendig til veldig bra for Rosenborg - etter å ha vært tilnærmet usynlig før han knuste Espen Ruud lufta - så du hva han har å bidra med.

Likevel, scoringen mot Odd handlet ikke om form.

For Nicklas Bendtner var akkurat den aksjonen mest en ryggmarksrefleks.

DEN SNAUE HALVTIMEN han til slutt fikk mot Sandefjord, da det var Fredrik Midtsjøs tur til å hvile inn mot lørdagens storkamp mot Molde, handler imidlertid om form og det faktum at det alltid kan være lurt å skynde seg langsomt.

Tretti minutter mot Brann, nitti mot Odd og nå en ny halvtime mot Sandefjord - Kåre Ingebrigtsen vet hva han gjør.

Akkurat som det var viktig å gi skadeutsatte Pål Andre Helland 20 minutter for å skru på lagets høyrekant før møtet med Molde. For det er ingen risiko å la hele angrepstrioen som til slutt våknet mot Odd starte på benken i Sandefjord, det skapes sjanser og scores mål uansett (1-0 Matthias Vilhjalmsson).

Rosenborg har nok å ta av.

Bendtner og Helland, som mer enn noe annet trenger å bli tunet på denne tida av året, kan jo komme inn og score (2-0 og 3-0).

KÅRE INGEBRIGTSEN KJENNER spillernes grunnlag, vet hva de tåler, vet hva de trenger og vet hva som skal til for å bygge dem sakte men sikkert opp mot sommerens store mål, Europa. Selv om to ganger 3-0 og seks poeng så langt er imponerende og bygger selvtillitt, så vet han også at Rosenborg må være på sitt skarpeste når Molde kommer til Lerkendal lørdag kveld. Og starter ikke Bendtner den kampen, ja da kan vi snakke om en overraskelse.

Men Zlatan lar vi være i fred.

Han spiller i et annet solsystem.