- Å redde plassen er viktigere enn cupgull

Nye finaler venter Molde-heltene etter festen.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): LSK - Molde 2-4 eeo.


Daniel Berg Hestad (30) løftet pokalen mot himmelen og ristet av seg en hel sesongs frustrasjon.

Men allerede neste søndag kjemper for å overleve i Tippeligaen, da spilles den første kvalikkampen i Moss.

- Å redde plassen er er viktigere, men i dag er dette utrolig viktig for Molde og hele regionen. Vi har slitt i motgange lenge, og jeg må bare takke de 8000 fra Molde by som er her i dag, sier Berg Hestad til Dagbladet.no.

Cupgull nummer to

Den tidligere Herenveeen-proffen sitter i garderoben og fikler med sin egen lille pokal. Hans andre, den første fikk han som tenåring med Molde i 1994.

Da var han læregutt og fersk på laget. I dag er han kapteinen som kom hjem fra utlandet og ledet gutta sine sitt til cupfinaleseier.

- Det er litt vanskelig å sammenlikne. Jeg var 19 år da, og bare kom inn i det. Nå vet jeg hva som kreves for å vinne cupen, sier Berg Hestad.

MOLDES TREDJE SCORING: Her setter Berg Hestad inn 3-2 etter at han selv stanget ballen i tverrliggeren. Foto: Eirik Helland Urke
MOLDES TREDJE SCORING: Her setter Berg Hestad inn 3-2 etter at han selv stanget ballen i tverrliggeren. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

Ubeskrivelig følelse

Han scoret selv det viktige 3-2-målet. 30-åringen stanget ballen i tverrliggeren tre minutter ut i 1. ekstraomgang, og satt returen i nettet selv.

Der og da var LSK slått, og John Andreas Husøys scoring til 4-2 var bare bekreftelsen.

- Det er helt fantastisk. En ubeskrivelig følelse, sier Berg Hestad om cupgullet.

I kveld venter banketten, der kapteinen lover det blir litt brus og fest.

- Vi får kose oss i kveld, og brette opp armene tirsdag, sier han.

Petter Rudi (32) er også cupmester fra 1994, selv om han sto over med karantene i finalen. Han mener Molde-gutta nå bare må glemme cupgullet fortest mulig.

- Det er bare opp til oss nå, sier Rudi til Dagbladet.no og spår at Molde er tilbake som et topplag. Om ikke neste så, kanskje året etter.

- Hvis vi hever oss littegrann kan vi være helt der oppe. Men da må vi vinne kvaliken.

Like stort som i 1994

Trond Strande (34) er tredjemann med to cupgull. Han er mest av alt bare glad der han rusler rundt i underbuksa i Molde-garderoben.

- Dette er like stort som i 94. Men da rykket vi opp og tok cupen, når har vi slitt i serien. Fantastisk er det uansett, sier Strande til Dagbladet.no.

Veteranen gleder seg til feiringen i kveld, og tror cupseieren kan hjelpe Molde til å sikre plassen i kvalikkampene.

- Vi skal ta oss en fest, Mosse-kampene går sin gang uansett. Jeg tror ikke dette har så mye å si, men det kan hjelpe oss mentalt, sier Strande.

Molde-trener Bosse Johansson er stolt av gutta sine i kveld. Oppgjørene mot Moss kan bli hans siste som trener i Molde. Kontrakten hans er allerede gått ut, og avgjørelsen om han fortsetter kommer først når siste kvalikkamp er spilt 19. november

- Det blir to nye cupfinaler, kamper som er like viktige som den i dag, sier Johansson.

KONGEN OG KAPTEINEN: Daniel Berg Hestad fikk kyssse pokalen han fikk av kong Harald.