Caroline Graham Hansen om Barcelona-overgangen og VM

- Å representere Norge er stort for alle

Caroline Graham Hansen signerte for Barcelona. Nå går hun inn i et fotball-VM som Norges største stjerne.

BARCELONA-SPILLER: Caroline Graham Hansen.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BARCELONA-SPILLER: Caroline Graham Hansen. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Overgangen har lenge vært på trappene, men mandag ble det offisielt:

Caroline Graham Hansen (24) er Barcelona-spiller de neste to årene. Hun er historisk som første nordmann i klubben.

- Det er fantastisk stort, man merker at det er en stor klubb med store tradisjoner. Det blir veldig, veldig gøy å være her, sier Graham Hansen til Dagbladet etter at kontrakten er signert.

Oslojenta forlater med det den tyske fotballklubben Wolfsburg etter tre ligagull og fem cupgull på fem år.

- Kjentes riktig

Nå drømmer hun om å spille om titler med Barcelona, som måtte gi tapt for Ada Hegerbergs Lyon i Champions League-finalen denne helga. Graham Hansen tror det kan være mulig å gå helt til topps allerede neste år - selv om mye må klaffe.

Flere klubber - blant andre den franske storklubben PSG - skal ha vist interesse for Graham Hansen da kontrakten med Wolfsburg gikk ut etter denne sesongen.

- For meg kjentes det riktig, det var de som la fram en plan for hvordan de ønsket veien videre for meg, og for lagets del, som gjorde at det var det mest interessante, sier landslagsprofilen.

Nå venter en samling med det norske landslaget foran VM-starten 7. juni.

SOLSKJÆR-MAGASINET: Solskjær lener seg ikke på skjebnen, og Manchester United-supporterne har inntatt Barcelona for fullt. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Ikke ekstra press

24-åringen slutter seg til landslaget så fort som mulig. Det gjør hun som den aller største stjerna.

- Jeg føler meg bra. Jeg gleder meg til å komme i gang med en bra oppkjøring. Så får vi se hvordan det går. Vi har mulighet til å gjøre det bra i VM, sier Graham Hansen til Dagbladet.

- Føler du noe press rundt at du er lagets største stjerne?

- Det vil alltid være et forventningspress til oss som lag og spillere, uavhengig om man er en stjerne eller nummer 23 i troppen. Vi må gjøre dette sammen. Alle kjenner nok et ansvar rundt at de må prestere. Men jeg kjenner ikke noe ekstra press. Det er der av natur, og det er det for alle. Å representere Norge er stort for alle, vi trenger alle for å gjøre det bra, sier 24-åringen.

På spørsmål om landslaget er like bra uten Ada Hegerberg - en diskusjon som dukket opp med hennes hat trick i Champions League-finalen denne helga - sier Graham Hansen:

- Vi har fokus på VM og oss selv, ikke på spillere som har takket nei til landslaget.