ASSISTENTTRENER DRILLO: Landslagssjef Egil Olsen gjorde en gjesteopptreden som Bob Namengs assistent da Soweto Kliptown Youth møtte Åmdal-Tokke i Norway Cup. Foto: Kristian Harby/PictureAid.com
ASSISTENTTRENER DRILLO: Landslagssjef Egil Olsen gjorde en gjesteopptreden som Bob Namengs assistent da Soweto Kliptown Youth møtte Åmdal-Tokke i Norway Cup. Foto: Kristian Harby/PictureAid.comVis mer

- Å rydde opp i Soweto koster bare brøkdelen av et VM-stadion

Drillo gjorde gjesteopptreden som SKY-assistent og oppfordret til støtte av «kaffekoppaksjonen».

||| EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Åmdal-Tokke FK - Soweto Kliptown Youth 2-0.

Etter å ha åpnet Norway Cup med to strake seirer, måtte Soweto Kliptown Youth se seg slått av Åmdal-Tokke fra Dalen i Telemark i kamp tre i pulje 5 i klasse F (gutter 7-er, 14 år).

Det manglet imidlertid ikke på kompetanse på sidelinja da ildsjel og trener Bob Nameng fikk assistenthjelp av landslagssjef Egil «Drillo» Olsen, som hadde tatt turen opp til bane E 10 på Ekebergsletta i ettermiddag.

Drillo har selv vært på besøk i Soweto og sett hva slags forhold 13-åringene kommer fra. Det er noe som opptar og opprører landslagssjefen.

- Når man ser forholdene de lever under i Soweto, gjør man seg en del tanker om at et så rikt land som Sør-Afrika ikke rydder opp når folk mangler rent vann og et sted å bo. Jeg er sikker på at opprydningsarbeidet i Soweto bare ville kostet brøkdelen av det et VM-stadionen gjorde, poengterer Drillo overfor Dagbladet.

Derfor oppfordrer han alle om å støtte oppunder Dagbladets kaffekoppaksjon. Det koster 25 kroner å ringe 820 40 040, og pengene går uavkortet til Soweto Kliptown Youth.

- Ring 820 40 040 og støtt Soweto Kliptown Youth-senter. Pengene går direkte til barna i Kliptown, oppfordrer landslagssjefen.

Drillo synes det var hyggelig å komme og hilse på laget, og laget syntes det var minst like stas at Drillo kom og hilste på dem.

- De syntes det var utrolig stas at treneren for Norges landslag kom på besøk. Det var til stor inspirasjon, og de ble veldig gira, sier Børge Dvergsdal til Dagbladet. Han var med og bygge en ballbinge til barna i Soweto, og bistår nå laget mens de er i Norge.

- Jeg hadde allerede møtt Drillo én gang før da jeg viste ham og kona hans rundt i Soweto. En vidunderlig mann, sier trener Nameng til Dagbladet.

Men selv med Drillos eksterne ekspertise ble telemarkingene fra Åmdal-Tokke et nummer for store for SKY-laget, som ikke maktet å finne veien til nettmaskene bak en bunnsolid Viktor Dahle i mål. Samtidig måtte de tåle to baklengsmål mot et lag som hadde vunnet 11-1 og 7-0 i sine to første kamper.

Uansett ser det lyst ut med tanke på sluttspillplass for den glade gjengen fra Sør-Afrika. I morgen venter Blindheim til siste inledende kamp.

- Det er kjedelig å tape, men det er greit med to seirer og ett tap, sier Nameng, som i morgen må klare seg uten Drillos hjelp på benken.