- Å score flere mål enn Ronaldo gjør i øyeblikket er ikke mulig

Blir hyllet etter to mål i storseier.

Med to scoringer i 5-0-seieren over Levante sørget Cristiano Ronaldo for at Real Madrid går inn i en av høstens viktigste uker full av selvtillit.

Den spanske storklubben møter Liverpool i mesterligaen onsdag, før Barcelona venter i sesongens første «El Clásico» fem dager senere. At formen til Ronaldo er upåklagelig foran de to viktige kampene, behøver ingen å lure på.

Lørdag åpnet portugiseren scoringsballet for Real fra straffemerket etter bare 13 minutters spill borte mot Levante. Deretter økte tidligere Manchester United-spiller Javier Hernández ledelsen, før Ronaldo igjen var frampå.

3-0-målet var Real-stjernens 15. i ligaen denne sesongen på bare sju kamper.

Rodriguez-mål James Rodríguez la på til 4-0 for det spanske hovedstadslaget, før Isco avsluttet målfesten med 5-0 åtte minutter før full tid.

Med til historien hører det også at Ronaldo hadde store muligheter til å gjøre enda flere mål. Særlig i første omgang misset portugiseren flere opplagte muligheter.

- Å score flere mål enn Ronaldo gjør i øyeblikket er ikke mulig. Han må bare fortsette denne formen, og det skal vi hjelpe ham med, sa trener Carlo Ancelotti.

- Vi har flyt om dagen, men samtidig er det viktig å huske at bak alle målene ligger det offervilje, hard kjemping og konsentrasjon. Du scorer ikke uten disse tingene, og det vet de beste spillerne, tilføyde han.

Optimistisk Ancelotti Italieneren ser all grunn til å være optimistisk foran «El Clásico».

 FORTSATT BREDSKULDRA:  Cristiano Ronaldo viser fram navn og nummer etter et mål mot Levante i kveld. Foto: NTB Scanpix
FORTSATT BREDSKULDRA: Cristiano Ronaldo viser fram navn og nummer etter et mål mot Levante i kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi kommer til den kampen i god form. Det var vanskelig å forberede seg til denne kampen, men vi så solide ut, var konsentrerte og fikk med oss et godt resultat.

Real Madrid ligger nå bare ett poeng bak Barcelona på tabellen i La Liga, men katalanerne har én kamp til gode på Ronaldo & co. Lionel Messi og resten av Barcelonas stjernegalleri møter Eibar senere lørdag.

Real-sjef Ancelotti måtte for øvrig sette sammen en startoppstilling uten flere av sine mest profilerte spillere lørdag. Både Karim Benzema og Raphaël Varane slet med sykdom, mens Sergio Ramos har problemer med en leggskade.

Gareth Bale var på sin side ubenyttet reserve, og etter kampen bekreftet Ancelotti at waliseren kom tilbake fra landslagssamling med en lårskade.

- Han følte seg ikke helt bra, så vi foretrakk å ikke risikere noe. Vi evaluerer skaden de neste dagene, sa Ancelotti og bekreftet at Bale kan miste mesterligamøtet med Liverpool. (©NTB)