- Å score to mål i derby som 17-åring må være en utrolig følelse

Og nå vil Super-Svendsen spille med lillebror i den blå drakta.

• Molde-Aalesund 5-1

MOLDE (Dagbladet): 17-årige Sander Svendsen ble kåret til banens beste da Molde sendte naboen hjem i skam etter søndagens fylkesoppgjør.

Spissen, som er født og oppvokst i Molde, scoret to mål i ydmykelsen av Harald Aabrekks menn.

Først fikk han kontroll på en heading fra Per-Egil Flo og plasserte ballen utakbart ved nærmeste stolpe for AaFK-målvakt Sten Grytebust, etter bare fem minutter av kampen. I 62. minutt var spissen igjen frempå da han enkelt kunne breiside ballen i mål fra to meter.

- Kjempeartig å få score to i et lokalderby mot Aalesund. Det gir oss selvtillit etter en litt trøblete start her hjemme. Nå viser vi for hjemmepublikumet at vi er bedre enn i fjor, sier Sander Svendsen til Dagbladet.

Molde-gutten har blant annet blitt kåret til et av Europas største talent fra 1997-årgangen av den britiske avisen The Guardian. Han ble også tidenes yngste seriemester i fjor, og har ved flere anledninger vært på treningsbesøk i nederlandske Ajax.

Spesielt med Sander Både Fredrik Gulbrandsen og Mushaga Bakenga har havnet på skadelisten til Molde, og derfor mente mange at klubben kunne få problem på spissplass.

- Jeg har aldri vært bekymret over kvaliteten på spissene våre. Ola har scoret i to kamper på rad. Vi får svar fra Tommy i dag, som også spilte bra i Bodø. Det var litt stang ut i serieåpningen mot Odd, men da skapte vi like mange sjanser. Da er det godt å se at vi setter dem i dag, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud.

- Det er spesielt gøy med Sander. Men det var ikke overraskende, vi sa det før kampen i dag, at han kom til å score, sier Skullerud til Dagbladet.

Skullerud prøver å tone ned forventningene overfor sin unge elev.

- Han er 17 år, har scoret to mål og levert en god prestasjon i dag, men han skal ikke dra noe lass i Molde, sier han.

- Det er mange andre som har spilt mange flere kamper enn Sander, som skal gjøre det. De fleste andre skal dra det lasset. Han skal fortsette å utvikle seg å blomstre, sier Skullerud.

Vil spille med broren - Selvsagt er det tirst at vi mister to så gode spillere, men fotballen er slik at når andre må melde pass, så får andre muligheten. Da er det  viktig at vi tar de mulighetene og gjør jobben selv, sier Svendsen om skadesituasjonen.

BLÅHVIT JUBEL: Moldes Sander Svendsen (t.h.) feirer 1-0 sammen med Per Egil Flo og Mohamed Elyounoussi (t.v.). Svendsen storspilte og scoret to mål foran hjemmesupporterne . Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
BLÅHVIT JUBEL: Moldes Sander Svendsen (t.h.) feirer 1-0 sammen med Per Egil Flo og Mohamed Elyounoussi (t.v.). Svendsen storspilte og scoret to mål foran hjemmesupporterne . Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Unge Svendsen har også en bror i klubben, Tobias Svendsen (15), som av mange blir sett på som et vel så stort talent. Han trener med a-laget og har spilt flere treningskamper foran sesongen. Tobias har også vært på besøk i Ajax.

- Tror du vi kan få se dere to sammen i årets eliteserie?

- Jeg håper det. Håper han får prøve seg i år. Han nærmer seg, så får vi ta det som det kommer og se hva som skjer utover i sesongen, sier Svendsen.

Tor Ole Skullerud utelukker ikke at yngstemann kan få sin debut allerede denne sesongen, men at det i dag ikke er et tema.

- Men i tospann i fremtida?

- Det høres veldig spennende ut, sier Skullerud.

Hans mer rutinerte spisspartner, Ola Kamara, noterte seg også for to scoringer mot AaFK. Men han var mest opptatt av og hylle sin partner.

- Jeg var 16 år da jeg debuterte, men var jo ikke i nærheten av å score mål før jeg sikkert var 19-20. Å score to mål i derby som 17-åring må være en utrolig følelse. Denne dagen tilhører Sander, sier Kamara, som lover flere mål fra duoen.