- Å slå en kvinne er ikke noe en ekte mann gjør

Det hvite hus reagerer på videoen av NFL-stjernen som banker sin forlovede.

SKANDALEVIDEO:  Dette bildet er hentet fra hotellets overvåkningsvideo, som viser at Rice banker sin forlovede i en heis. Foto: AP Photo
SKANDALEVIDEO: Dette bildet er hentet fra hotellets overvåkningsvideo, som viser at Rice banker sin forlovede i en heis. Foto: AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag ble det kjent at NFL-stjernen Ray Rices kontrakt med Baltimore Ravens er avsluttet. Bakgrunnen er en video som viser at Rice slår ned sin forlovede i en heis. Videoen er sju måneder gammel, men ble først sluppet i går av kjendisnettstedet TMZ.

I videon kan man se at Janay Palmar, som nå er hans kone, blir liggende nede i flere minutter etter slaget fra Rice. Deretter drar han henne ute av heisen.

Hendelsen ble fanget opp av et overvåkningskamera på et hotell i Atlantic City. Tidligere har det blitt sluppet en video som viser hva som skjedde utenfor heisen. Først i går ble det kjent hva som virkelig skjedde.

- Avskyelig og uakseptabelt Det hvite hus reagerer kraftig på innholdet i voldsvideoen. 

- Presidenten er far til to døtre. Som enhver amerikaner mener han at vold i nære relasjoner er avskyelig og uakseptablet i et sivilisert samfunn. Å slå en kvinne er noe en ekte mann ikke gjør, og dette gjelder uansett om volden skjer i offentligheten eller bak lukkede dører, som dessverre altfor ofte er tilfelle. Å hindre vold i nære realasjoner er noe som er større enn fotball - og vi har alle et ansvar for å få en slutt på det, opplyser pressesekretær Josh Earnest ved Det hvite hus i en pressemelding, ifølge USA Today.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer