- Å slå en kvinne er ikke noe en ekte mann gjør

Det hvite hus reagerer på videoen av NFL-stjernen som banker sin forlovede.

SKANDALEVIDEO:  Dette bildet er hentet fra hotellets overvåkningsvideo, som viser at Rice banker sin forlovede i en heis. Foto: AP Photo
SKANDALEVIDEO: Dette bildet er hentet fra hotellets overvåkningsvideo, som viser at Rice banker sin forlovede i en heis. Foto: AP PhotoVis mer

(Dagbladet): Mandag ble det kjent at NFL-stjernen Ray Rices kontrakt med Baltimore Ravens er avsluttet. Bakgrunnen er en video som viser at Rice slår ned sin forlovede i en heis. Videoen er sju måneder gammel, men ble først sluppet i går av kjendisnettstedet TMZ.

I videon kan man se at Janay Palmar, som nå er hans kone, blir liggende nede i flere minutter etter slaget fra Rice. Deretter drar han henne ute av heisen.

Hendelsen ble fanget opp av et overvåkningskamera på et hotell i Atlantic City. Tidligere har det blitt sluppet en video som viser hva som skjedde utenfor heisen. Først i går ble det kjent hva som virkelig skjedde.

- Avskyelig og uakseptabelt Det hvite hus reagerer kraftig på innholdet i voldsvideoen. 

- Presidenten er far til to døtre. Som enhver amerikaner mener han at vold i nære relasjoner er avskyelig og uakseptablet i et sivilisert samfunn. Å slå en kvinne er noe en ekte mann ikke gjør, og dette gjelder uansett om volden skjer i offentligheten eller bak lukkede dører, som dessverre altfor ofte er tilfelle. Å hindre vold i nære realasjoner er noe som er større enn fotball - og vi har alle et ansvar for å få en slutt på det, opplyser pressesekretær Josh Earnest ved Det hvite hus i en pressemelding, ifølge USA Today.

- Utestenges på livstid Da hendelsen første gang ble kjent fikk Rice bare to kampers karantene. Den milde straffen fikk NFL-kommissær Roger Goodell i etterkant til å forandre minstestraffen for ligende forbrytelser til seks kampers karantene.

27-åringen har aldri tidligere vært involvert i noen forbrytelser.

- Han bør bli utestengt på livsstid. Det fins ingen plass for sånne som ham i amerikansk fotball. Han har rett til å jobbe, men å spille i NFL er et privilegium, og jeg mener man mister det privilegiet når man gjør noe sånt som dette, sier delstatssenator Marco Rubio til TMZ.

Baltimore Ravens trener John Harbaug sier til TMZ at beslutningen om å avslutte kontrakten med Rice ble tatt svært raskt.

- Vi så videoen for første gang i dag. Det forandrer ting. Selvfølgelig forandrer det ting, sier han.

Samtidig sier han at han bryr seg om Ray Rice og kona og har tilbudt seg å hjelpe dem for å løse problemene.

DRAS UT:  Bilde fra samme video viser Rice som forsøker å dra sin forlovede ut av heisen etter at han har banket henne. Foto: AP Photo
DRAS UT: Bilde fra samme video viser Rice som forsøker å dra sin forlovede ut av heisen etter at han har banket henne. Foto: AP Photo Vis mer