- Å stå naken med nisselue gikk helt fint

Northug markerer at jula nærmer seg.

(Dagbladet): Petter Northug gikk inn til 2. plass i mini-touren i finske Kuusamo søndag - og i dag markerer skistjerna at vi går inn i desember med et lettkledd stunt.

På Northug TV - eller Skirkus TV som kanalen har byttet navn til - arrangerer Northug sin egen julekalender der han i luke nummer én stiller naken med ei nisselue foran skrittet.

- Å stå naken med nisselue gikk helt fint. Det er noe jeg er oppvokst med, så det bringer gode minner, sier Northug til TV 2.

Tour-historie Hver dag fram til julaften forteller skiløperen at han vil komme med historier og andre ting fra privatlivet.

- Jeg ønsker å krydre litt ekstra inn mot jul på SkirkusTV, så her kommer det innslag og historier om meg som kanskje ikke alle visste fra før, sier Northug til TV 2.

I første episode forteller venn og landslagskollega Niklas Dyrhaug om da de bodde på rom sammen i Oberhof i forbindelse med Tour de Ski.

- Forsvant - Petter forsvant ut fra rommet sent på kvelden, og kom ikke tilbake før dagen derpå. Da hadde han møtt ei lokal tysk berte. Selvfølgelig vant han prologen den morgenen, så det lønner seg å kose seg før skirenn, forteller Dyrhaug i julekalenderen.

Northug startet tidligere i høst ei nettside som inneholder en egen TV-kanal i regi av team Northug. Det skal i utgangspunktet være en blanding av underholdning og treningstips.