Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Å sykle i den gule trøya vil redde Touren for meg

Hushovds plan: Å vinne første etappe på lørdag.

TROR PÅ MANGE DAGER I GULT:-  Jeg mener absolutt at jeg kan ha ledertrøya en stund, dersom jeg skulle få del på en av de to første etappene, sier Thor Hushovd. Foto:  EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
TROR PÅ MANGE DAGER I GULT:- Jeg mener absolutt at jeg kan ha ledertrøya en stund, dersom jeg skulle få del på en av de to første etappene, sier Thor Hushovd. Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT Vis mer

Thor Hushovd sier han vil være fornøyd med å vinne en etappe i årets Tour, men den store bonusen ligger i å få noen dager i den gule ledertrøya.

- Hvis jeg klarer å vinne etappe vil Touren være vellykket for meg. Jeg vil i alle fall være fornøyd med det, men jeg håper også å kunne få kjøre i den gule trøya noen dager. Det vil være en kjempebonus, men det vil også definitivt redde Touren for meg, for det er veldig stort å lede Tour de France, sier Thor Hushovd til NTB.

Og «Oksen fra Grimstad» vet hva han snakker om, for han har kjørt i den gule trøya i tre dager i løpet av de ti startene han har hatt før årets Tour. Han har også kjørt over 30 dager i den grønne trøya, men i år er ikke sprinttrøya noe mål.

- Det kommer av at det ikke er taktikken til laget mitt. I år er det ikke jeg som er spurteren i laget. Den jobben skal Tyler Farrar ta seg av, forteller Hushovd.

Han har vunnet åtte etapper i Touren i løpet av de årene han har kjørt dette gigantrittet, og han håper å plusse på med i alle fall en etappeseier til etter årets rundtur.

Hushovd har sett seg ut noen etapper han kan vinne. En av dem er den første etappen. Skulle han klare det, vil han få en «flying start» og gul trøye, og han legger ikke skjul på at det er et av målene hans i år.

Flere muligheter - Planen er å vinne første etappe, slik at jeg kan ha den gule trøya på lagtempoetappen søndag. Dersom jeg skulle klare det, ja, da kan jeg nok kjøre i den gule trøya i en del dager, mener Hushovd.

Men han vet at mye kan skje på den vel 191.5 kilometer lange åpningsetappen. Dersom han ikke skulle vinne, håper han å være så nær vinneren at han kan ta over den gule trøya gjennom en god lagtempoetappe med Garmin Cervélo.

- Vi i Garmin satser seriøst på å vinne lagtempoen, og vi er en av de største favorittene. Derfor vil jeg ha to muligheter til å vinne den gule trøya helt i starten av årets Tour, slår Hushovd fast.

- Jeg mener absolutt at jeg kan ha ledertrøya en stund, dersom jeg skulle få del på en av de to første etappene, men jeg må passe meg på den fjerde etappen med avslutningen i Mur-de-Bretagne.

- Men jeg må også legge til at mye skal klaffe for at det kommer til å gå slik jeg håper, legger han til.

Hardt i fjellene Hushovd mener hans største sjanser til å ta en etappeseier ligger på første eller sjette etappe.

- Jeg er ganske overbevist om at jeg skal kunne være med å kjempe om seieren på minst to etapper, men dersom det går bra, er jeg innstilt på å kjempe på en del andre etapper også, sier han.

I fjellene er han sjanseløs, og han sier at det kommer til å bli knalltøft både i Pyreneene og Alpene i år.

- Jeg vil nok si at dette blir en av de aller tøffeste Tourene jeg har kjørt, sier Hushovd, som får en litt annen oppgave i år enn tidligere.

Da har den grønne trøya og spurtene vært i fokus. Nå blir det andre arbeidsoppgaver han må konsentrere seg om, men vinnerviljen er minst like stor som før.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media