GLITRENDE: Gareth Bale var meget god mot Norge. Spurs-spilleren scoret ett mål og hadde en målgivende. Her feirer han scoringen. Foto: AFP Photo / Andrew Yates / Scanpix
GLITRENDE: Gareth Bale var meget god mot Norge. Spurs-spilleren scoret ett mål og hadde en målgivende. Her feirer han scoringen. Foto: AFP Photo / Andrew Yates / ScanpixVis mer

- Å tape 1-4 er helt jævlig

Men Drillo mener at hans verste tap noensinne var en brukbar prestasjon.

CARDIFF (Dagbladet): • Wales - Norge 4-1

Egil «Drillo» Olsens mannskap ble knust og ydmyket i Cardiff av et friskt walisisk mannskap.

Hele 4-1 endte det til hjemmelaget - Et av Drillos verste tap noensinne med Norge. Det nærmeste en kommer lignende Drillo-tap blir 3-0 borte for Nederland i 95.

- Det føles veldig rart. Vi gjør en forferdelig åpning på kampen, og etter det syns jeg prestasjonen er brukbar. Når jeg sitter og håper på 2-2 får vi to i mot på slutten, gedigne tabber naturligvis. 1-4 føles helt for jævlig, selvfølgelig. 1-4 har vi aldri gjort før, sa Drillo til TV 2 Sporten etter kampen.

Spesielt Wales' Gareth Bale og Craig Bellamy storspilte mot et skralt norsk forsvar.

- Vi snakke veldig mye om de to, og etter et kvarter hadde de scoret ett hver, sa Drillo.

- Dette er tungt, men vi skal komme igjen, og vi er bedre enn dette her.

Skremmeskudd Om Norge hadde hatt skikkelig uflaks hadde det stått 0-1 før det var gått ett minutt av kampen på Cardiff City Stadium i ettermiddag. Ramseys volley etter Wales? corner i åpningsminuttet kunne like gjerne gått innenfor som utenfor metallet rundt Jarsten.

Men selv det skremmeskuddet så ikke ut til å vekke de norske gutta.

De første tolv minuttene var det knapt en hvit drakt å se over midtbanen og waliserne rundspilte Norge.

Og da walisernes heteste stjerne vandret inn i Kjetil Wæhlers territorium hang ikke Wæhler med på Steve Morisons heading. Bale lurte offsidefella og hamret ballen i Jarsteins nærmeste hjørne.

Fem minutter seinere var det den andre kanten til Wales sin tur. Bellamy førte ballen oppover kanten, Espen Ruud rygget og rygget før Bellamy vendte innover i banen. Fra drøyt seksten meter takket Bellamy for plassen og sendte ballen utagbart i lengste kryss.

Stolpetreff Det tok en halvtime før Norge i det hele tatt klarte å flytte spillet inn på Wales? banehalvdel. Idet de hvitkledde hadde mer enn to sammenhengende pasninger kom Norges første og eneste mulighet ut av ingenting.

Moa vender opp på tjue meter og smeller avgårde et skudd som treffer stolpen.

Og mer skapte ikke Norge i den første omgangen.

Og mer skapte ikke Norge før Wales forærte reduseringen. Huseklepp brystet et gjennomspill inn til keeper Hennessey som av en eller annen uforklarlig grunn tok et volleyballslag på ballen. Ballen traff beina til en walisisk forsvarer, og vips sto Huseklepp alene foran det åpne målet med ballen i beina.

1-2, årets første norske bortemål, og fortsatt håp om å berge noe etter den miserable førsteomgangen.

Og mulighetene kom. Først og fremst fra Norges høyre kant, og da endte som regel avslutningsmuligheten hos en uinspirert Morten Gamst Pedersen.

Gnistrende kontringer Om gutta som skal prøve å få Norge til VM-sluttspill om kun ett lite år ikke klarer å skape én eneste hundreprosentsjanse mot Wales, kan de prøve å lære litt av walisernes offensiv.

Sam Vokes punkterte både kampen og et realistisk håp om at dette landslaget har noe å fare med i et internasjonalt sluttspill da han satte to mål på ett minutt mot slutten av kampen.

Og med 4-1 til hjemmelaget var det snipp snapp snute. Både for Drillos fantastiske rekke over kamper uten tap på de britiske øyer og John Arne Riises minner om en god jubileumskamp.

TRØSTEMÅL: Erik Huseklepp utnyttet klønete keeperspill av Wayne Hennessey og satte inn Norge sitt trøstemål i åpent mål. Foto: AFP Photo / Andrew Yates / Scanpix
TRØSTEMÅL: Erik Huseklepp utnyttet klønete keeperspill av Wayne Hennessey og satte inn Norge sitt trøstemål i åpent mål. Foto: AFP Photo / Andrew Yates / Scanpix Vis mer