STRESSER IKKE. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo mener det er viktig å være tålmodig før EM-kvaliken starter.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STRESSER IKKE. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo mener det er viktig å være tålmodig før EM-kvaliken starter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Å tape nå er genialt

Høgmo mener Norge lærer tross stortap.

PARIS/OSLO (Dagbladet): Norge fikk bank med 4-0 mot Frankrike på Stade de France i går og mange er spente før lørdagens privatlandskamp mot Russland på Ullevaal.

- Vi må være tålmodige og ha mot til å stå løpet vårt. Det er viktig for oss å teste ut flest mulig spillere for å få svar med tanke på hvordan vi spiller og hvem vi møter, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til pressen på vei hjem til Norge.

- Noen justeringer blir det mot Russland. Vi ønsker å få svar der også, sier landslagssjefen.

- Tålmodighet Norge var sjanseløse mot et offensivt fransk lag i går kveld, men Høgmo tenker ikke mye på resultatet.

- Hvis vi blir for tidlig opptatt av resultatet... Vi møtte Frankrike nå. I mange år vant ikke de noen ting. Så startet de å bygge opp laget og ting rundt. Vi er i en fase i norsk fotball der vi må ta noen grep. Vi må finne ut hvem som skal prege norsk fotball i åra som kommer og vi må være tålmodige, sier Høgmo.

- Vi må endre en nasjonal kultur og få Norge på høyt nivå. Vi har vært i tre mesterskap siden krigen og har ikke vært i nærheten på 14 år, sier Høgmo.

- Genialt Den tidligere Tromsø-, RBK- og Djurgården-treneren mener det er positivt for norske spillere å møte bedre motstand, som for eksempel Frankrike i går.

- Det deles ikke ut noen poenger på Ullevaal stadion heller (mot Russland). Det er en grunn til at det heter «friendly game» eller treningskamp. Vi ønsker å vinne kamper, det er ingen tvil om det. Men vi må stå på og fortsette dette løpet, sier Høgmo.

- Dette er en fantatisk treningsarena. Å tape og bli satt press på nå er genialt. Nå får vi se hvem som håndterer dette. Dette er en gruppe som vil opp og fram. Mange er unge og ferske og vi må la dem få tid til å utvikle seg.