- Å være med i OL ett år etter videregående er kulere enn russetid

Henrik Christiansen (20) er ambassadør for den trettende utgaven av Klubben i mitt hjerte. Han angrer ikke på at store deler av hans liv har blitt tilbrakt i et basseng.

AMBASSADØR: Skjetten-svømmeren Henrik Christiansen på trening i Skjetten svømmeklubb. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
AMBASSADØR: Skjetten-svømmeren Henrik Christiansen på trening i Skjetten svømmeklubb. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Gå inn på klubbenimitthjerte.no og stem på din klubb!

(Dagbladet): Henrik Christiansen er ambassadør for årets utgave av Klubben i mitt hjerte, en årlig kampanje i regi av Norges idrettsforbund, Nordea, Dagbladet og P4.

Hver dag deles det ut dagpremier på 10 000 kroner. I tillegg er det en hovedpremie på 100 000 kroner til det idrettslaget som klarer å senke flest stemmer i løpet av perioden.

- Skjetten Svømmeklubb er klubben i mitt hjerte. Utenom en liten periode i Lørenskog er det Skjetten jeg har vært i. Det er den klubben som alltid har vært «hjemme» for meg. Når jeg kommer inn i Skjettenhallen, så er det litt som å komme hjem. Det er der jeg har gjort stort sett alt arbeidet som har tatt meg dit jeg er i dag, sier Christiansen til Dagbladet.

- Når jeg har vært i utlandet og kommer hjem til Skjettenhallen, kommer de andre klubbsvømmerne bort og sier at de har savnet meg og sånn. Det er koselig, sier Christiansen.

Blant de dårligste

Christiansen prøvde også fotball, teater og breakdancing som liten, men fant ut at svømming var hans greie. Selv om han ifølge seg selv var «blant de dårligste i svømming som 12-åring i 2008». Fotball synes han var «kjedelig, i tillegg gikk det dritdårlig». Teater holdt han på med til han var 14, mens breakdancing-karrieren kun varte i ett år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer