Kerber vant US Open

- Å være nummer én og vinne grand slam-titler har vært min store drøm siden jeg var en liten jente

Angelique Kerber tok sin andre Grand Slam-tittel i år da hun slo tsjekkeren Karolína Plísková i US Open-finalen.

VANT: Angelique Kerber vant US Open. Foto:  Mike Frey/BPI/REX/Shutterstock
VANT: Angelique Kerber vant US Open. Foto:  Mike Frey/BPI/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dermed understreket den 28 år gamle tyskeren at hun for tiden er verdens beste kvinnelige tennisspiller.

6-3, 4-6, 6-4 ble resultatet i finalen. I det tredje settet så det ut til at Plísková hadde fått overtaket på Kerber. Den hardtslående tsjekkeren lå foran 3-1 etter et tidlig servegjennombrudd, men Kerber kjempet seg tilbake til 3-3. Tyskeren lå under med 0-30, men så viste hun noen av de kvalitetene som har gitt henne et kjempegjennombrudd i relativt høy alder.

Kerber, som også satte en stopper for Caroline Wozniacki i semifinalen, vant en rekke baller på svært viktige tidspunkter, så selv om kampen egentlig var ganske jevn, klarte hun å sikre seieren mot Plísková .

En avgjørende faktor i kampen ble antallet uprovoserte feil fra Plísková , som hadde 47 mot Kerbers 17.

Kerber vant i januar Australian Open, hun var i finalen i Wimbledon mot Serena Williams, og nå kan hun også kalle seg mester i US Open, som er årets siste grand slam-turnering.

– Det er fantastisk å vinne min andre Grand Slam-turnering i år. Det er høydepunktet i karrieren min. Å være nummer én og vinne grand slam-titler har vært min store drøm siden jeg var en liten jente, sier Kerber.

Hennes fantastiske år på tennisbanen begynte i nettopp New York for ett år siden, da hun nådde semifinalen i US Open. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer