VANT: Angelique Kerber vant US Open. Foto:  Mike Frey/BPI/REX/Shutterstock
VANT: Angelique Kerber vant US Open. Foto:  Mike Frey/BPI/REX/ShutterstockVis mer

Kerber vant US Open

- Å være nummer én og vinne grand slam-titler har vært min store drøm siden jeg var en liten jente

Angelique Kerber tok sin andre Grand Slam-tittel i år da hun slo tsjekkeren Karolína Plísková i US Open-finalen.

Dermed understreket den 28 år gamle tyskeren at hun for tiden er verdens beste kvinnelige tennisspiller.

6-3, 4-6, 6-4 ble resultatet i finalen. I det tredje settet så det ut til at Plísková hadde fått overtaket på Kerber. Den hardtslående tsjekkeren lå foran 3-1 etter et tidlig servegjennombrudd, men Kerber kjempet seg tilbake til 3-3. Tyskeren lå under med 0-30, men så viste hun noen av de kvalitetene som har gitt henne et kjempegjennombrudd i relativt høy alder.

Kerber, som også satte en stopper for Caroline Wozniacki i semifinalen, vant en rekke baller på svært viktige tidspunkter, så selv om kampen egentlig var ganske jevn, klarte hun å sikre seieren mot Plísková .

En avgjørende faktor i kampen ble antallet uprovoserte feil fra Plísková , som hadde 47 mot Kerbers 17.

Kerber vant i januar Australian Open, hun var i finalen i Wimbledon mot Serena Williams, og nå kan hun også kalle seg mester i US Open, som er årets siste grand slam-turnering.

– Det er fantastisk å vinne min andre Grand Slam-turnering i år. Det er høydepunktet i karrieren min. Å være nummer én og vinne grand slam-titler har vært min store drøm siden jeg var en liten jente, sier Kerber.

Hennes fantastiske år på tennisbanen begynte i nettopp New York for ett år siden, da hun nådde semifinalen i US Open. (NTB)