Tennisstjerna Angelique Kerber avslutter året på topp:

- Å være verdensener er en av tingene jeg alltid har drømt om

Den 12. kvinnelige spilleren i historien.

TOPP: Kvinnenes tennisforbund (WTA) bekreftet torsdag at Angelique Kerber er sikker på å avslutte året som nummer en på verdensrankingen.
 Foto:&nbsp;<span style="background-color: initial;">AFP PHOTO / NICOLAS ASFOURI</span>
TOPP: Kvinnenes tennisforbund (WTA) bekreftet torsdag at Angelique Kerber er sikker på å avslutte året som nummer en på verdensrankingen. Foto: AFP PHOTO / NICOLAS ASFOURIVis mer

Kvinnenes tennisforbund (WTA) bekreftet torsdag at Angelique Kerber er sikker på å avslutte året som nummer en på verdensrankingen.

Hun er den 12. spilleren som opplever å avslutte sesongen som verdensener, men bare den andre tyskeren. Steffi Graf opplevde det hele åtte ganger, flere enn noen annen.

– Det er en stor ære og en stor prestasjon å avslutte året som den høyest rangerte spilleren i verden, sier Kerber, som neste uke prøver å avslutte sesongen med stil i WTA-mesterskapet i Singapore.

– Å være verdensener er en av tingene jeg alltid har drømt om. Jeg har jobbet ekstremt hardt for å bli så god jeg kan, og dette gjenspeiler alt arbeidet og det vidunderlige året jeg har hatt.

Kerber (28) ble i september den eldste spiller som er blitt verdensener for første gang. Hun etterfulgte Serena Williams, som har vært ener ved årsskiftet tre år på rad.

Kerber har vunnet Grand Slam-turneringene Australian Open og US Open i år. Hun var også i finalen i Wimbledon og tok sølv i OL.

Hun går til WTA-sluttspillet som favoritt, særlig etter at Serena Williams trakk seg for å bli frisk av sine skulderproblemer.

(NTB)