Frida Karlsson i eksklusivt Dagbladet-intervju

- Å våkne var slitsomt

Frida Karlsson snakker ut om smellen og utfordringen ved å få i seg nok mat: - Det kom til et punkt hvor jeg måtte gjøre noe, sier 21-åringen til Dagbladet.

SNAKKER UT OM MARERITTET: Frida Karlsson svevde på en sky da hun utfordret Therese Johaug i VM i Seefeld. Så kom motgangen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SNAKKER UT OM MARERITTET: Frida Karlsson svevde på en sky da hun utfordret Therese Johaug i VM i Seefeld. Så kom motgangen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når en gang Therese Johaugs dager som verdens beste langrennsløper er talte, er 21 år gamle Frida Karlsson den heteste kandidaten til å overta tronen som langrennsdronningen.

Bare 19 år gammel yppet Karlsson seg mot Johaug på distanserenn i VM i Seefeld, og i mars slo den svenske skiyndlingen Johaug på tremila i Holmenkollen.

Selv om feil strategi på skibyttene påvirket resultatene, var det et frampek på hva en frisk og formsterk Frida Karlsson kan utrette.

Seieren over Johaug på tremila på 32-åringens hjemmebane og favoritterreng i Holmenkollen, var akkurat det Karlsson trengte etter en meget tøff sesong.

21-åringen fra Sollefteå fikk startnekt av helsemessige årsaker i desember i fjor, all den tid hun ikke oppfylte det svenske skiforbundets helsekrav.

Overfor Dagbladet setter nå Frida Karlsson ord på hva som skjedde i den mørke tiden.

- Man er så inne i en boble og er fullt innstilt på å konkurrere. Det blir en smell når alt fokuset endres, da jeg fikk startnekt. Jeg var kjempetrøtt og sliten. Alt ble et hinder. Å våkne var slitsomt. Å stå opp var slitsomt. Det kom til et punkt hvor jeg måtte gjøre noe, sier Frida Karlsson på telefon til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer