TOK GULL: Her jubler Jon Rønningen etter å ha slått Alfred Ter-Mkrytschan og tatt OL-gull i Barcelona i 1992. IOK har nå vedtatt å fjerne bryting som OL-gren fra 2020. Det liker den greske olympiske komité dårlig.
TOK GULL: Her jubler Jon Rønningen etter å ha slått Alfred Ter-Mkrytschan og tatt OL-gull i Barcelona i 1992. IOK har nå vedtatt å fjerne bryting som OL-gren fra 2020. Det liker den greske olympiske komité dårlig.Vis mer

- Å vrake bryting er i strid med OLs historie

Hellas ber IOK beholde bryting på OL-programmet.

Bryting var en av idrettene under antikkens olympiske leker.

Greske idrettstopper liker ikke at Den internasjonale olympiske komité vil hive sporten ut av OL fra 2020.

Styret i IOK vedtok tidligere i uken at bryting må vike for å gi plass til en ny idrettsgren i OL-programmet. Det har ført til kraftige reaksjoner.

Bryting har vært på OL-programmet siden 1896, og det var også en av idrettene det ble konkurrert i under antikkens olympiske leker.

- Med stor overraskelse og tristhet fikk vi høre om IOK-styrets avgjørelse om å fjerne bryting fra OL-programmet i 2020. Brytesporten har dype røtter i Hellas og antikkens olympiske leker, skriver nestleder Giannis Ioannidis i det greske idrettsdepartementet i et brev til IOK-president Jacques Rogge.

I London-OL var det 18 vektklasser i bryting (11 fristil, sju gresk-romersk). Utøvere fra 38 nasjoner fikk medalje. Det internasjonale bryteforbundet består av 180 medlemsnasjoner.

- Sportens historie, tradisjon og sosiale aksept bør ikke ofres for seertall og markedsføring, skriver Ioannidis.

Den greske OL-komiteen og brytepresidenten Kostas Thanos har også kritisert IOK for avgjørelsen.

- Avgjørelsen er i strid med OLs historie og idretten generelt. Avgjørelsen bør omgjøres, og den greske OL-komiteen vil jobbe for dette med all sin kraft, heter det i en uttalelse, het det i en uttalelse onsdag.

(NTB)