FRA NYE TIL GAMLE HØYDER: Morten Aa Djupvik (t.h.) hadde et godt samarbeid med Petter Northug. Her fra gullfesten i Liberec i 2009.  Foto: Arnt E. Folvik
FRA NYE TIL GAMLE HØYDER: Morten Aa Djupvik (t.h.) hadde et godt samarbeid med Petter Northug. Her fra gullfesten i Liberec i 2009. Foto: Arnt E. FolvikVis mer

Aa Djupvik om Northug-samarbeid: - Spennende

Bekrefter samtalene.

(Dagbladet:) Petter Northug har gått med på å bryte samarbeidet med sine nærmeste støttespillere - inkludert trener Eirik Myhr Nossum, manager Are Sørum Langås og resten av selskapet Nye Høyder, hvor også faren John Northug er konsulent.

I dag meldte NRK.no at tidligere landslagstrener Morten Aa Djupvik er ønsket som Northugs nye privattrener. Djupvik bekrefter i ettermiddag at det har vært kontakt:

- Jeg ble først kontaktet av Petter (Northug) med en forespørsel om jeg kunne bidra på trenersida. Det er i seg selv interessant. Etter det har jeg vært i møte med Coop. De ville høre hvem jeg er, på bakgrunn av samtaler jeg har hatt med Petter, bekrefter Morten Aa Djupvik til NRK.no.

- Det å kunne jobbe med Petter på treningssida ville vært veldig spennende, legger han til.

- Må legge om livsstilen Overfor TV2.no avviser Djupvik at han har fått et konkret tilbud. Men at han har lyst til å gjøre comeback, tre år etter at han trappet ned av hensyn til familien, legger han ikke skjul på.

- Jeg har lyst på jobben som trener for Petter fordi jeg tror at han har det som skal til for å kunne bli verdensmester i Falun i 2015. Men samtidig må både Petter og jeg innse at det er en formidabel jobb som må gjøres. Han må trene mer og bedre, og legge om livsstilen. Skal han lykkes med dette, så blir det nok en del vonde dager frem mot et slikt mål, sier Djupvik til TV 2.

Trigget av tanken Han legger til:

- I begynnelsen trodde jeg dette dreide seg om å bidra med råd og vink. Da jeg oppdaget at det var snakk om en heltidsjobb, ble det en ny problemstilling. Jeg har brukt mye tid på å vurdere dette. Jeg har jo jobb. Men samtidig blir jeg trigget av å kunne få til noe. Petter og jeg har vist at vi har klart å få til resultater sammen før.