Aabrekk er aktuell for Brann

På vei tilbake til Bergen.

(Dagbladet.no) Da Martin Andresen kom til Vålerenga for noen uker siden, forsvant Harald Aabrekk ut den samme døra.

Nå kan han ende opp i Brann, hvor han var trener i 1998-99. Den tidligere spillerutvikleren og midlertidig ansatte hovedtreneren i VIF har allerede vært i samtaler med seriemesterne.

- Det er helt naturlig for oss å snakke med Harald Aabrekk. Han er ikke tilknyttet noen klubb og bor på Fantoftneset i Bergen, sier sportsdirektør Roald Bruun-Hanssen til Bergens Tidende.

Brann ønsker seg Aabrekk som spillerutvikler og speider, og han vil i så fall ikke jobbe daglig med a-laget. Kjetil Knudsen er toppspillerutvikler i Brann, men er koblet til den ledige jobben som hovedtrener i Fyllingen.

- Bare gode opplevelser

Aabrekk overtok treneransvaret i Brann i 1998 etter Kjell Tennfjord. Han sluttet i jobben allerede i 1999, og fikk permisjon for å være assistenttrener for landslaget på heltid før EM i 2000. Under tida i Brann rakk Aabrekk likevel å skape furore med utspill om en ukultur i Brann og kritikk av pengefolket i klubben.

Det gikk så langt at styreformannen i Brann ASA beskyldte treneren for å ha snakket ned aksjekursen til klubben.

Nå er Aabrekk full av lovord om Brann.

Aabrekk er aktuell for Brann

Og han har nære - huslige - bånd til klubben. Selv da han var i Vålerenga hadde han fortsatt hus i Bergen, ti minutter gange fra stadion. Fra huset til en av døtrene hans er det åtte minutter å gå til stadion. Fra huset til den andre dattera til stadion er det tre minutter.

Da han ble intervjuet - som VIF-ansatt- at SportMagasinet for noen uker siden, tenkte han seg litt om da han ble spurt om han fortsatt hadde følelser for Brann.

- Tidligere i år fikk jeg beskjed fra Øyvind Bolthof, sjef for bøtene i Vålerenga, at det ville koste meg 1000 kroner hvis jeg sa på tv at jeg holdt med Rosenborg i Champions League, så det vil jeg ikke svare på. Men jeg har faktisk bare gode opplevelser fra Brann. Det er nesten rart!

FORLOT VÅLERENGA: Martin Andresen kom og Harald Aabrekk forsvant fra Vålerenga for noen uker siden. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN
FORLOT VÅLERENGA: Martin Andresen kom og Harald Aabrekk forsvant fra Vålerenga for noen uker siden. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN Vis mer
TILBAKE? Harald Aabrekk som Brann-trener, i 1999.