Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Aabrekk holder ikke ut i jobben stort lenger»

BERGEN (Dagbladet): Permittert manager Kjell Tennfjord i Brann advarte i går ledelsen i klubben mot den situasjonen trener Harald Aabrekk er kommet i. - Han sier at han ikke holder ut i jobben stort lenger, sa Tennfjord i Bergen namsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Retten startet behandlingen av Tennfjords krav om å komme tilbake i stillingen som manager med påstand om at permitteringen er ugyldig. Under sin partsforklaring beskrev han sitt nære samarbeid med Harald Aabrekk de siste par åra.

- Da jeg kjørte Harald til flyplassen forleden dag snakket vi om hvor mentalt slitsomt det er å ha hovedansvaret for Branns A-lag.

- Han sa da rett ut at han ikke kan klare dette særlig lenger. Situasjonen for ham er mer alvorlig enn folk har forstått, sa Tennfjord.

De to har samarbeidet tett om strategi, spillestil, kjøp og salg av spillere og støttet hverandre når orkanen har blåst på det verste i Bergen. Da Tennfjord gikk ut i permisjon 20. mai ble Aabrekk alene om det meste av dette arbeidet og har måttet svare for bråket som har kommet som følge av skuffende resultater.

Aabrekk har uttalt at han slutter som trener dersom Tennfjord blir oppsagt. I går kunne ikke Aabrekk stille i retten ettersom han er med landslaget i Albania.

Pokker i vold

Tennfjord fortalte i retten at han var såret for at administrerende direktør Harry Herstad på en pressekonferanse sa at Brann hadde valgt å spare penger der det ble merket minst, og at noen har insinuert at han kun var ute etter penger ved å bli oppsagt slik at en etterlønnsavtale til en verdi av drøyt en million kroner ville bli utløst.

Branns prosessfullmektig Erik Myhr Nilsen sa i sitt innledningsforedrag at Tennfjord hadde opptrådt illojalt ved å uttale i pressen at det ikke var så enkelt for Brann å gå fra avtalene han hadde med klubben.

- Det går veldig innpå meg å høre at jeg har vært illojal, at jeg har ønsket Brann pokker'n i vold og bare er opptatt av penger. Jeg mener selv jeg har gjort en innsats for Brann, sa Tennfjord.

Etterpå beklaget advokat Nilsen at han hadde brukt ordet illojal.

  • Styreformann Harald Schjelderup sier at resultatet for 1999 i verste fall kan ende på minus 21 millioner kroner, i beste fall på seks, sju millioner i minus.