Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aabrekk og Eggen i krangel

To døgn med regn førte til at 1. divisjonsoppgjøret mellom Fredrikstad og Haugesund ble utsatt - og at Knut Torbjørn Eggen og Harald Aabrekk nesten føyk i tottene på hverandre.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Fredrikstad-trener Knut Torbjørn Eggen mente det ville blitt en gjørmeparodi hvis kampen ble spilt. Haugesund-trener Harald Aabrekk syntes avgjørelsen var håpløs. Han og resten av haugesunderne ble klar over utsettingen mens de satt kampklare i bussen på vei fra Gardermoen. Vel framme ved banen tente Aabrekk på alle pluggene. Den høylytte diskusjonen mellom de to profilerte trenerne var ifølge tilstedeværende nummeret før håndgemeng.

- Påvirkning

Til Dagbladet litt seinere, på vei tilbake til Haugesund, sa en fortsatt oppgitt Aabrekk:

- Hadde baneeieren stengt banen, hadde det vært greit. Det skjedde ikke. Her har altså dommeren tatt avgjørelsen, etter påvirkning av Eggen - uten at vi har fått komme med noen innspill. Det reagerer vi veldig på. Det vanlige er jo at begge lags kapteiner blir innkalt av dommeren for å være med på beslutningen.

- Banen var fast og fin. Jeg har spilt på hundre ganger verre baner enn dette, sier Aabrekk.

Nei til tilfeldigheter

- Jeg skulle ha taklet Aabrekk ute på siden her, så hadde han skjønt det, parerer Knut Torbjørn Eggen.

Han forstår godt haugesundernes frustrasjon etter en lang reise, for så å måtte snu i døra. Bomturen koster rundt 40000 kroner.

- Men vi driver tross alt med toppidrett og vi vil ikke at kamper som dette skal avgjøres etter tilfeldigheter, sier trener Eggen.

Dommer Øyvind Apalnes fra Finnes mener det ikke var sikkerhetsmessig eller sportslig forsvarlig å spille kampen.

- Den ville bli sparket opp på fem minutter og det ville blitt håpløst å spille, sier han.

VANVITTIG: - Å spille hadde blitt en ren og skjær parodi, mener Fredrikstad-trener Knut Torbjørn Eggen (t.h.). Aabrekk (t.v.) er mildt sagt uenig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media