HUMØR: Selv om resultatene så langt har uteblitt for Harald Aabrekk, er humøret fortsatt bra.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HUMØR: Selv om resultatene så langt har uteblitt for Harald Aabrekk, er humøret fortsatt bra. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Aabrekk snakket om Bayern München før sesongen. Nå bare ler han

Utfordrende trenercomeback.

ÅLESUND (Dagbladet): Harald Aabrekk har en lang fartstid i fotballbransjen og er kanskje Tippeligaens aller mest erfarne trener.

59-åringen har blant annet hatt trenerjobber for landslaget, Sogndal, Tromsø, Haugesund og Brann, men har de siste årene vært AaFKs speider.

I 2015 er han imidlertid klubbens hovedtrener og har fått den vanskelig oppgaven med å erstatte Jan Jönsson, som på sin side hadde den vanskelig oppgaven med å erstatte Kjetil Rekdal.

Foreløpig har det vist seg som en utfordrende jobb.

I seriepremieren tapte AaFK 0-5 mot Rosenborg, mens det kun ble ett poeng hjemme mot Lillestrøm.

- Det er ikke ofte at jeg er fornøyd med ett poeng på hjemmebane. Men slik det utviklet seg, så må jeg være det. Dette poenget er utrolig viktig med tanke på starten vi fikk i Trondheim, sier Aabrekk til Dagbladet.

Ler av Bayern-sitatet Å starte trenercomebacket med null poeng hadde vært tøft. At Molde venter på bortebane i neste oppgjør, forsterker det bildet.

- Ja, det var virkelig bra at vi i hvert fall fikk med oss uavgjort i denne kampen. Lillestrøm er jo en bauta i norsk fotball, så jeg kan leve med poengdeling, sier AaFK-treneren.

Før sesongen fortalte han at han lot seg inspirere av Bayern München og at han ønsket å se AaFK som det tyske storlaget.

- Synes du AaFK har lignet på Bayern så langt?

- Haha, sier Aabrekk og ler godt. Veldig godt.

- Nei, det synes jeg ikke. På ingen måte! sier han.

Men han synes det var tendenser i sesongoppkjøringen.

- Jeg ønsker at vi skal ha et aggressivt press, slik som Bayern, i motsetning til den norske sone-stilen. Det har vi lyktes bra med i mange treningskamper, men det er annerledes når det er alvor. Dette må vi jobbe mer med, konkluderer Aabrekk.

Misfornøyd Grytebust Det samme er AaFK- og landslagskeeper Sten Grytebust klar på.

- Vi har ikke vært bra nok så langt. Vi skaper bra trøkk, men det blir for få målsjanser. I tillegg slipper vi inn for enkle mål, sier Grytebust til Dagbladet.

- Lillestrøm er sikkert kjempefornøyd med scoringen deres mot oss. Det var et fint løp, en fin pasning og en god avslutning. Men det er ikke godt nok av oss, mener AaFK-keeperen.

MISFORNØYD: Sten Grytebust mener AaFK slipper inn for enkle mål.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MISFORNØYD: Sten Grytebust mener AaFK slipper inn for enkle mål. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer