Aabrekk tilbudt jobb som talentutvikler

Landslagets assistenttrener, Harald Aabrekk, har fått tilbud om jobb i ungdomsavdelingen i Brann. Takker Aabrekk nei - må han forlate klubben.

Aabrekk returnerer fra permisjon på nyåret, men i Brann er det ikke plass til landslagstreneren på seniorlaget. Skal Aabrekk ha en framtid på Brann Stadion må han takke ja til tilbudet som talentutvikler.

- Hvis Harald ikke takker ja til denne jobben, vil han få som svar at det ikke er plass til han i vår organisasjon, sier Brann-formann Harald Andersen til Bergensavisen (BA).

Aabrekk ble informert om tilbudet på et møte med Andersen 1. november, Andersen nekter for at Brann vil bli kvitt Aabrekk.

- Det vil jeg svare bastant nei på. Men vi kan ikke bare pøse på med trenere på A-laget, og det er en ledende stilling i vårt talentarbeid han er tilbudt.

Ifølge Aabrekk kan han ikke fortsette som assistent for A-landslaget samtidig som han er trener i Brann.

- I den ansettelseskontrakten jeg har i dag, og som faktisk gjelder, står det klart at jeg kan kombinere klubblag og landslag. Det åpner den stillingen jeg er tilbudt ikke for, sier Aabrekk til BA.

Landslagstreneren tolker tilbudet som en oppsigelse.

- I forhold til den kontrakten jeg har, må jeg si at jeg føler det slik. Jeg har permisjon som trener på seniornivå, og tilbudet jeg har fått fra Brann nå er jo en annen stilling. Jeg forholder meg til den ansettelseskontrakten jeg har med Brann allerede, sier Aabrekk, som trolig sier nei til det nye tilbudet fra Brann.

(Dagbladet.no)