Aabrekks hodepine

Branns høyreback Geirmund Brendesæther fikk en albue i øyet på gårsdagens trening, og spiller neppe mot Rosenborg i dag. Dermed er det bare 12 kampklare spillere igjen fra årets A-stall. - Jeg vil helst ikke si noe om dette, sier Brann-trener Harald Aabrekk.

Han har tidligere både muntlig og skriftlig advart mot den situasjonen Brann nå har havnet i foran årets kamp på Brann Stadion. Men Aabrekk føler han har sagt nok. Det føler Brann-ledelsen også, og i en slags gjensidig forståelse ønsker Aabrekk å si minst mulig om situasjonen.

- Men den er langt fra ideell, innrømmer han.

Og det er enkelt å forstå:

  • Aabrekk hadde 13 tilgjengelige spillere igjen fra årets A-stall da han startet treninga i går.
  • Smellen til Brendesæther reduserer sannsynligvis antallet til 12.
  • Helten fra 3-2-seieren mot Rosenborg på Lerkendal, Kjetil Løvvik, er solgt.
  • Formsterke Thorstein Helstad, som scoret det flotte 1-0-målet i U-landskampen mot Slovenia, har karantene.
  • Og følgende tre kapasiteter er langtidsskadd: Mons Ivar Mjelde, Stefan Paldan og Erlend Hanstveit.

Enklere

Aabrekk reiste på hytta med kona etter gårsdagens trening.

- Der er det ganske primitivt. Og man blir automatisk også litt enklere i tankegangen, sier Aabrekk.

Det harmonerer bra med den utgaven av Brann vi får se mot Rosenborg i kveld.

- Vi har naturligvis ikke det samme repertoaret som da vi spilte på Lerkendal. Den gangen hadde vi flere måter vi kunne starte kampen på, og vi var mer fleksible i forhold til å foreta en del grep underveis, sier Aabrekk.

Finsk sisu

Finnen Mika Kottila blir enslig spiss mot Erik Hoftun og Bjørn Otto Bragstad. Han spilte hele landskampen for Finland mot Tyskland onsdag, og har en positiv formkurve, ifølge Aabrekk.

- Vi kan trenge litt finsk sisu nå. Mika har slitt mye med skader og har en stor kropp som trenger mye trening. Han har ikke fått bydd på sitt beste i Brann ennå, men jeg er sikker på at han vil bli en nyttig spiller for Brann framover, sier Aabrekk.

<B>FÅMÆLT:</B> Harald Aabrekk har tidligere advart Brann-ledelsen om at A-stallen er for tynt bemannet. I kveld har han bare 12 toppspillere kampklare mot Rosenborg.