Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aafk-Austnes scoret hat-trick på fire minutter

Aalesund knuste Ranheim i cupen.

OSLO/LØRENSKOG (Dagbladet.no): Aalesund lekte seg mot seg Ranheim på Color Line Stadion i kveld, i 2. runde i NM.

De oransjekledde ga seg ikke før det sto 8-1 på lystavla.

Allerede etter 25 minutter var moroa over for 2. divisjonslaget. Joakim Austnes sendte AaFK i ledelsen etter 21 minutter, og fire minutter seinere hadde han laget et ekte hat-trick.

- Jeg har ikke vært med på noe liknende før. Jeg har scoret hat-trick på yngre nivå, men aldri for Aalesund, sier Austnes til Dagbladet.no.

Han beskriver målene slik:

- De to første var ganske enkle, da scoret jeg på to returer. På den siste løp jeg gjennom fra kanten og satte ballen i det lengste hjørnet.

Håper på sunnmørsduell

Rett før pause ble Austnes felt av Ranheims keeper, og Dedé Anderson scoret sikkert på straffen.

SUPERRASKT HAT-TRICK: Joakim Austnes (til høyre) scoret tre mål i løpet av fire minutter. Også Dedé Anderson scoret tre ganger. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
SUPERRASKT HAT-TRICK: Joakim Austnes (til høyre) scoret tre mål i løpet av fire minutter. Også Dedé Anderson scoret tre ganger. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG Vis mer

Joachim Liknes reduserte tidlig i 2. omgang, men Anderson svarte med å øke ledelsen igjen bare noen minutter etter.

Dag Roar Ørsal og Kristoffer Tollås scoret de to neste målene, før Anderson også sikret seg et hat-trick da han headet inn 8-1.

Nå håper Joakim Austnes på Hødd-seier mot Levanger i morgen.

- Det hadde vært morsomt med en sunnmørsduell, sier han.

- Hva er ambisjonene deres i cupen i år?

- Målet er å nå finalen. Det har gått bra i serien så langt, og vi satser på å få den samme flyten i NM også.

To Occean-mål

Tippeliga-toer Lillestrøm hadde ikke veldig store problemer med å gå videre til 3. runde i NM, da de møtte Lørenskog i kveld.

Aafk-Austnes scoret hat-trick på fire minutter

LSK stilte med et tilnærmet toppet lag, og tok ikke lett på oppgjøret. Kampen var likevel ganske jevnspilt i starten, og hjemmelaget kom til overraskende mange sjanser.

Men det var Lillestrøm som klarte å omsette mulighetene til mål, og Frode Kippe headet inn en dødball etter et drøyt kvarter.

Rett før pause scoret Olivier Occean to ganger. Først dundret han ballen i mål, og så ble spissen for sterk for Lørenskog-forsvaret da han nettet 3-0 på overtid i 1. omgang.

Nydelig Koren-mål

Kvaliteten falt litt etter pause. Lillestrøm giret ned litt, og Lørenskog skjønte kanskje at dette kom til å bli vanskelig.

Lettere ble det ikke for de blårøde da Robert Koren økte ledelsen til fire mål med et nydelig langskudd åtte minutter ut i omgangen.

Likevel ga ikke hjemmelaget opp. Andreas Moen og Kim Holmen tente et ørlite håp for Lørenskog, da de scoret hvert sitt mål i løpet av fire minutter.Men det holdt ikke helt inn for 2. divisjonslaget, og kampen endte 4-2 til Lillestrøm.

Debatt

Tror du det blir noen overraskelser i de 2. runde-kampene som spilles i morgen?

SIKRET AVANSEMENT: Olivier Occean nettet to ganger rett før pause mot Lørenskog. Frode Kippe scoret LSKs første mål.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling