AaFK-fans slapp ikke inn før kampen var i gang

- Nadderud er et møkkastadion.

LANG KØ: Her er episoden som sjokkerte Aalesund-fansen i går. Mens dommer Espen Berntsen har blåst i gang kampen for lengst, står de utenfor og kommer ikke inn. Stabæk beklager i dag episoden. Mobilfoto: Tore Ulrik Bratland
LANG KØ: Her er episoden som sjokkerte Aalesund-fansen i går. Mens dommer Espen Berntsen har blåst i gang kampen for lengst, står de utenfor og kommer ikke inn. Stabæk beklager i dag episoden. Mobilfoto: Tore Ulrik BratlandVis mer


BÆRUM (Dagbladet): Da dommeren blåste i gang gårsdagens batalje mellom Stabæk og Aalesund, hadde et stort antall AaFK-supportere ennå ikke sluppet inn.
 
Frustrasjonen spredte seg i rekkene utenfor Nadderud stadion.
 
Årsaken var at Stabæk rett og slett ikke var forberedt på at så mange bortesupportere skulle dukke opp i siste liten.
 
Fem minutter ut i kampen måtte arrangøren kapitulere og slippe inn anslagsvis 200 supportere gratis i den såkalte «kikkertsvingen».
 
Sinte - Stabæk hadde forberedt seg dårlig. Det var ikke nok folk til å ta imot våre supportere. Dermed ble det stort trykk mot en liten inngang, sier Tom Walderhaug, leder for supportergruppa Stormen.
 
- Litt av poenget med å reise på kamp, er å støtte spillerne i forkant, fortsetter han.
 
- Nadderud er et møkkastadion. Vi skal ha et styremøte i morgen, og vil se på om vi skal forfølge saken. Dette var lite profesjonelt.
 
Beklager Mens spillet bølget fram og tilbake på banen, slapp Aalesund-supporterne inn nærmest som en flokk med kveg.
 
Arrangøren Stabæk legger seg langflat etter episoden:
 
- Det som skjedde, var at Aalesund-supporterne meldte inn at de ville komme med mellom 50 og 300 personer. Jeg tipper at det kom 600-700. Vi klarte ikke å ta unna alle. Til slutt bestemte vi oss for å åpne portene, sier medieansvarlig Lars Mæhlum.
 
- Etter en stund kom vi bort med pizza fra VIP-teltet.  Dermed ble det gratis pizza og kamp på supporterne.
 
Arrangementsansvarlig Knut Bjørn Nordheim sier:
 
- Vi beklager naturligvis det som skjedde. Det er 3,5 år siden vi sist hadde arrangement her, og vi hadde glemt litt hvordan det var. Av sikkerhetsmessige grunner valgte vi å åpne portene. Det ble såpass stort trykk mot inngangen at penger ikke betydde noe.
 
Han fortsetter:
 
- Men vi har lært, og dette kommer ikke til å skje igjen. Det skal bare små justeringer til, så sitter samhandlingen.
 
Uavgjort Kampen mellom Stabæk og Aalesund endte for øvrig 0-0.
 
Onde tunger vil kanskje uansett si at resten av stadion ikke hørte noe fra Aalesund-supporterne.
 
«Kikkertsvingen» kalles «kikkertsvingen» nettopp fordi avstanden til banen er så stor at sang og rop ofte blir feid vekk med vinden.
 
- Heldigvis er vi ferdig med Nadderud for denne sesongen, sier Tom Walderhaug i Stormen.