HØYDEPUNKTER: Aalesund - Sogndal spilte 23. runde i Eliteserien 2017. Video: Fotball Media Vis mer

Tre viktige poeng til Sogndal mot AaFK

AaFK har ikke vunnet siden juni. Søndag tapte de igjen: - Tøft som faen

Sunnmøringene nærmer seg nedrykksplassene.

  • AaFK - Sogndal 0-1 (0-1)

(Dagbladet): Både Aalesunds FK og Sogndal Fotball er blant lagene som går en stressende høst i møte.

Begge spiller med en overhengene fare for nedrykk, og har nok begynt å føle på presset. Derfor ble det et jevnspilt og tøft oppgjør da de to møttes til dyst på Color Line Stadion søndag kveld.

En Sogndal-scoring i første omgang ble kampavgjørende, og det var en slagen Trond Fredriksen som snakket med Eurosport etter kampen.

- Det er brutalt, tøft som faen. Men det er virkeligheten, og vi må kjempe oss tilbake og komme oss opp på hesten igjen, sier AaFK-treneren til kanalen.

Gjestene i ledelsen

Både sunnmøringene og sogningene må kunne sies å være i forferdelig form for tiden. AaFK hadde ikke vunnet på åtte kamper før møtet med Sogndal, og gjestene sto med fem tap på de seks siste kampene.

Det var mange tøffe dueller og tøffe tak på kunstgressmatta i Ålesund, og begge lag kjempet seg til målsjanser.

Nærmest var Sogndal, men forsøkene fra Even Hovland og Martin Ramsland ble blokkert av AaFKs forsvarsspillere.

Da ti minutter gjensto av første omgang løsnet det imidlertid for gjestene.

Fjorårets assistkonge i Eliteserien, Gilbert Koomson, stormet ned høyrekanten og fikk lagt inn i feltet. Der fant han Eirik Schulze, som stupte ballen i nettet, og sendte gjestene i føringen.

Gyasi tilbake

Hjemmelaget presset på i starten av andre omgang, og etter 54 minutter sendte Trond Fredriksen innpå det mange regner som lagets beste angrepsvåpen.

Edwin Gyasi har imidlertid havnet i disiplinære problemer tre ganger denne sesongen, og har ved flere anledninger blitt nektet å trene med A-laget.

Den nederlandske vingen har heller ikke vært i kamptroppen de to foregående serierundene, men mot Sogndal så Fredriksen seg nødt til å bruke Gyasi igjen.

Driblekanten evnet imidlertid ikke å sette nevneverdig preg på kampen.

Stolpetreff

Etter pause var det AaFK som var nærmest scoring.

Halvveis i omgangen banket Vebjørn Hoff ballen like utenfor på halvvolley, og noen minutter seinere var Mustafa «Mos» Abdellaoue nærme.

Mikkel Kirkeskovs innlegg fant spissen på bakerste stolpe, men headingen gikk via stolpen og ut i feltet. Returen banket nevnte Gyasi i nettveggen, på utsiden av målet.

Hjemmelaget klarte ikke å finne nettmaskene, og det var Sogndal som stakk av med alle poengene.

- Vi sliter med å skape målsjanser, og finner ikke ut av Sogndal-forsvaret. Når Papazoglou går av banen, har ikke vi spillerne som skal til for å slite ned forsvaret deres, mener Fredriksen.

Håp i fjorårets avslutning

Når det nå gjenstår sju runder av årets utgave av Eliteserien, ligger AaFK fjerde sist. Det er imidlertid før Vålerenga har spilt sin kamp seinere søndag kveld. Vinner hovedstadslaget går de forbi sunnmøringene, og sender de ned på playoff-plass.

Forrige sesong befant ålesunderne seg i en liknende posisjon. Laget så ut som en klar dumpekandidat, før alt snudde i sesongens siste serierunder.

Laget kom plutselig i kjempeform og var ubeseiret i sesongens ni siste serierunder. Sju av disse endte med seier. Skal AaFK holde seg i Eliteserien denne gangen også, kan de fort bli avhengig av en liknende formsving.